200 milioane de utilizatori FaceTime pana in 2012?

Avand in vedere recentele zvonuri privind numarul de produse vandute de Apple in perioada sarbatorilor de iarna a acestui an, analistii de la All Things Digital estimeaza ca pana la sfarsitul anului viitor vor exista pe piata aproximativ 200 de milioane de dispozitive compatibile cu FaceTime. Analistii americani estimeaza ca anul acesta Apple va vinde peste 87 de milioane de dispozitive compatibile cu FaceTime, mai exact : 50 de milioane de terminale iPhone, 15 milioane de iPod Touch-uri, 10 milioane de tablete iPad si 10 milioane de Mac-uri. Adunand aceste cifre cu cele de anul trecut si cele de anul viitor se estimeaza ca vor exista pe piata peste 200 de milioane de dispozitive compatibile cu FaceTime.

While Android and competitive devices either have or are working toward incorporating a similar feature, we believe this particular feature benefits from Apple’s vertically integrated model,” Reitzes said. “Experiences across disparate hardware platforms tend to vary–with Apple’s one of the most reliable in our trials. Also, this feature allows Apple to mine the millions of iTunes users who have Apple ID’s–and provide an attractive feature across devices that can be put into use immediately. We believe the ‘FaceTime networking effect’ could enhance a halo effect on Macs and iPads as the feature becomes available.

Sincer sa fiu cifra este mare, exagerat de mare avand in vedere ca in momentul de fata nu exista 200 de milioane de iDevice-uri pe piata, insa avand in vedere cresterea inregistrata de Apple anul trecut e posibil sa avem parte de surprize. Desigur ca preturile pentru terminale sunt mari, foarte mari iar daca Apple va reusi sa gaseasca o metoda de a reduce preturile, va reusi sa ridice foarte mult vanzarile.

1 COMENTARIU

  1. Apple probabil nu va reduce prețurile, pentru că este interesată să realizeze profit, nu un volum de vânzări mare; în acest context, Facetime este oferită gratuit pentru a atrage cumpărători pentru device-uri și mă îndoiesc că se vor întoarece cu 180 de grade și vor reduce prețul la device-uri (deci și profitul) pentru a spori adoptarea de Facetime (care, fiind o funcție gratuită, nu crește profitul companiei).