Iata tot ce aduce nou iOS 4.3 beta 1 – articol actualizat constant.

iOS 4.3 beta 1 este disponibil de cateva minute si pana acum stim ca iPhone 3G si iPod Touch 2G nu sunt suportate, iPad va avea o serie de gesturi noi si Personal HotSpot este disponibila pentru terminalele GSM. Pe langa aceste noutati, iata ce a mai pregatit Apple pentru toti posesorii de iDevices :

1. Introducerea unei multitudini de API-uri pentru functia AirPlay. Aceasta va functiona acum din aproape orice aplicatie si cu o multitudine de dispozitive.

2. Au fost adaugate API-uri care permit afisarea de bannere in iAD in fullscreen.

3. Au fost adaugate API-uri care permit vizualizarea de statistici in browser pentru streaming-ul video deschis prin HTTP.

4. Introducerea gesturilor multitouch pentru 4 si 5 degete cu care : vom putea iesi dintr-o aplicatie fara a folosi butonul home, vom putea face un swype in sus pentru a deschide task switcher-ul pentru a vedea aplicatiile deschise in background si putem face swype stanga/dreapta pentru a trece de la o aplicatie la alta.

5. Implementarea Personal HotSpot.

6. O noua iconita pentru FaceTime fa vi disponibila doar pentru posesorii de iPod Touch 4G care au acea aplicatie special facuta pentru a face convorbiri video. Pentru posesorii de iPhone 4 nu va exista o astfel de iconita deoarece apelurile sunt initiate din aplicatia Phone.

7. Apple a introdus o optiune care ne permite sa schimbam orientarea ecranului pentru tableta iPad.

8. Apple a introdus cateva noi efecte pentru aplicatia Camera din iOS 4.3, iata mai jos despre ce efecte este vorba :

  • Thermal Camera
  • X-ray
  • Kaleidoscope
  • Normal
  • Tunnel of Light
  • Collapse
  • Turbine
  • Enlarge

9. A fost schimbat sunetul pentru capturarea unei imagini a ecranului.

10. A fost adaugata o optiune pentru a afisa numarul de repetari a mesajului de avertizare in cazul primirii unui SMS/MMS.

11. Meniul pentru activarea functiei GPS a fost mutat, acum este disponibil in primul ecran al meniului de setari, chiar sub categoria Notifications.

12. Tastatura a fost usor reconfigurata, are un design nou si raspunde mult mai bine la comenzi.

13. Ecranul pentru actualizarea aplicatiilor din AppStore a fost schimbat, insa cel nou nu functioneaza chiar atat de bine.