Prima Pagina Apple Apple va introduce functia Find My Friends pe iDevices?

Apple va introduce functia Find My Friends pe iDevices?

Jucandu-se cu iOS 4.3 beta 1, cei de la MacRumours au descoperit o intrare destul de interesanta printre fisierele de sistem. Ce vedeti acolo reprezinta serviciul Find My Friends care ar putea aduce o functionalitate asemanatoare celei din Google Latitude sau poate Facebook places, pentru utilizatorii de iDevices. Apple a achizitionat in trecut cateva firme de cartografiere deci e posibil sa asistam la lansarea unui serviciu gen Google Maps dar si a unora adiacente precum Find My Friends. Acest nou serviciu ar urma sa ne ofere detalii cu privire la locatia prietenilor nostri, dar va transmite constant si informatii despre locatia noastra folodins GPS-ul integrat.

Aceasta noua functie are legatura cu serviciu MobileMe, deci e posibil sa o vedem ca o optiune inclusa in pachetul MobileMe sau poate ca o functie gratuita pentru toti posesorii de iDevices. Pentru americani functia este utila avand in vedere ca Google Latitude si Facebook Places au avut succes la ei. In Romania am observat ca din ce in ce mai multe persoane isi impartasesc locatia prin diferite servicii de socializare online deci probabil un asemenea serviciu pentru iPhone ar avea succes.

Voi ce parere aveti, e nevoie de Find My Friends sau nu?

 • Mircea Mihai

  Pentru mine nu.

 • cashix

  Nici pentru mine,nu am chef sa ma poata verifica oricine unde sunt doar pentru ca imi stie adresa de mail mobileMe, am noroc ca prietena nu stie chestii de genul asta 🙂

 • Tigris Regalis

  Nu îmi place ideea, mi se pare cam înspăimântător să mă poată verifica cineva la tot pasul mai ceva ca “pe vremea lu’ Ceașcă”, mi se pare o funcționalitate care ține mai degrabă de un viitor distopic decât de cultivarea relațiilor cu prietenii. Nu mai spun ce se întâmplă dacă află șeful adresa de MobileMe ta și te urmărește și în timpul de lucru, poate și după (mai ales angajatele ar putea avea probleme din cauza asta).

 • Catalin

  In primul rand, tre sa’ti exprimi acordul pt ca cineva sa te localizeze. In al 2-lea rand, exista fakelocation si setati voi c’ati fi in pakistan. In cel de’al 3-lea rand, nu luati in calcul ca v’ar cauta prietenele voastre, ci voi pe ele. Si st sigur ca veti avea surprize mai mari..

 • Tigris Regalis

  @Catalin: Da, le-am găsi pe ele în Pakistan! 😀

  Oricum e o bătaie de cap în plus și nu văd de ce m-aș complica activând această funcție. Iar dacă nu poți avea încredere în persoana iubită încât să fie nevoie să faci pe Big Brother, ceva scârțâie rău de tot.

 • Catalin

  @tigris regalis, women are not for life..are just for pleasure 😀

 • Tigris Regalis

  @Catalin: Mai vorbim peste vreo 15 ani pe tema asta. 😉

  Life + pleasure = lifelong pleasure! 😛

 • Pingback: Video: Informatii desre Photo Media Stream gasite in iOS 4.3 beta 2()