Prima Pagina aplicatii Apple va scoate butonul Home din iDevice-uri?

Apple va scoate butonul Home din iDevice-uri?

iOS 4.3 beta 1 aduce cateva schimbari foarte importante pentru tableta iPad, mai exact vorbim despre adaugarea unor noi gesturi care elimina practic functionalitatea butonului Home. Apple a adaugat gesturi pentru “4 si 5 degete” cu ajutorul carora utilizatorii pot deschide task switcher-ul unde sunt afisate aplicatiile deschise in background, pot iesi dintr-o aplicatie sau pot trece de la o aplicatie la alta. Site-ul BGR.com sustine ca introducerea acestor gesturi are drept cauza dorinta celor de la Apple de a scoate butonul Home din configuratia iDevice-urilor sau cel putin a tabletei iPad.

We have exclusively been told that the reason Apple just added multitouch gestures for the iPad in the latest iOS 4.3 beta is because the iPad will be losing the home button. Yes, we are told that Apple, at some point in time, will remove the home button from the iPad’s design. Instead of button taps, you will use new multitouch gestures to navigate to the home screen and also to launch the app switcher.

Avand in vedere problemele cu butonul Home pe care unii utilizatori ai terminalului iPhone 4 le experimenteaza, as spune ca aceasta posibilitate pare destul de plauzibila. Nu cred ca iPad 2 va veni fara buton Home si nu cred ca iPhone 5 va veni fara buton Home insa daca va fi scos iDevice-urile vor ramane fara o componenta definitorie a imaginii lor.

Ce parere aveti, vor fi sau nu scoase butoanele din iDevices?

UPDATE: Conform aceluiasi site BGR.com, se pare ca unii angajati ai Apple testeaza deja iDevice-uri fara butoame Home.

UPDATE 2: Cam asa ar arata un iPhone 4 fara butonul Home. Multumesc Toni pentru poza.

 • Share it please, aceasta va fi o schimbare foarte importanta.

 • Blitzkrieg

  nu

 • Unii angajati deja le testeaza.

 • TheDog

  eu cred ca se va renunta la acest buton, posibil chiar incepand cu iphone 5

 • Toni

  Nu v-a renunta acela e farmecul ! Fara HOME parca numai e iphone 🙁 o sa fac o poza fara home sa vad cum arata 😀

 • makes sense, oricum era cam greu sa folosesti butonul home pe iPad, pentru ca e mai mare ca iPhone-ul. E normal intr-un fel sa ai astfel de functionalitate pe o tableta, adica sa folosesti doar ecranul pentru inchiderea aplicatiilor. Dap, foarte posibil

 • Toni
 • That kinda sucks. Sigur vor schimba design-ul, e imposibil sa nu o faca. Multumesc Toni pentru poza.
  @bodoo69: Probabil urmaresc sa ne impiedice din a mai face aceste lucruri. Fara ele nu se poate face jailbreak, deocamdata.

 • Toni

  Cp Bafta la site in continuare !! Cand mai este nevoie de cv poze iti mai fac 😉

 • bycxc

  nu vad de ce atat spatiu jos, sus inteleg, difuzor si camera.
  daca se va scoate butonul home poate o sa avem iphone cu un ecran mai mare sau mai probabil un iphone cu acelasi display si dimensiuni mai mici.

 • Moss™

  daca scot ” home ” atunci se va modifica si designul…probabil vom vedea display de sus pana jos

 • Stefan

  Cum sa scoata fratilor butonul de pe iphone ? Cum pana mea sa umblii cu 4 si 5 degete pe cranul asta asa de mic. Lol !! – nici nu iti incap 5 degete pe lungul ecranului. E VORBA DE IPAD BAIETI, LINISTITI-VA !! Wtf

 • Tigris Regalis

  Ba eu cred că renunță la butonul Home pentru că a avut zaone probleme cu el și li s-a făcut rușine cu el (cu butonul, nu cu zaone)! 😀

  Lăsând gluma la o parte, după dispariția butonului Home probabil vor face ecranul mai mare cam la aceleași dimensiuni de iPhone, atunci vor încăpea toate cele 5 degete și nici nu va fi urât cu spațiu gol jos. Chiar și spațiul de sus l-ar putea reduce semnificativ, camera și difuzorul nu sunt chiar atât de mari, va chiar ar putea face difuzorul invizibil dacă vor face deasupra lui microperforații invizibile ca acelea care fac lumina să translucească prin carcasa unibody a unui MacBook (care dau metalului opac o senzație de translucență).

 • fabby

  toni poza care ai facuto e cam aiurea…din cate am auzit eu o sa scoata butonul home si ecranul va fi mai mare

 • coLin

  va dati seama ca poza e facuta in cateva minute special pt aceasta stire. daca se enerveaza d-ul Toni, ne trage o poza cu iPhone 5 fara HOME de o sa-i inspire pe cei de la Apple sa-l scoata pe piaţă.

  un lucru e sigur: butonul HOME cel fizic daca se strica trebuie dus la servide, desfacut, timp pierdut, umbla prin el.. etc; – in schimb gesturile daca nu merg corespunzator, ii dai un restore si ai rezolvat problema….sau cel putin asa as vrea 😀

 • Catalin

  Ma’ndoiesc ca asa va arata iphone’ul fara butonul home. Daca aceasta functie va fi scoasa, atunci spatiul economisit il vor folosi pt marirea ecranului. Altfel, nu vad motivul pt care ar scoate acest buton. Daca credeti ca din cauza problemelor pe care le au unii cu iphone 4, cei de la apple s’ar fi gandit sa rezolve aceasta problema.

 • Pingback: Tweets that mention Apple va scoate butonul Home din iDevice-uri? -- Topsy.com()

 • Pingback: Top 10 : Cele mai importante stiri ale saptamanii pe zaone.ro()