iDevice-urile ar putea fi mai subtiri datorita unoi noi tehnologii pentru ecrane touchscreen

Apple are obiceiul sa inregistreze brevete de inventie pentru majoritatea tehnologiilor la care lucreaza iar in imaginea de mai sus avem unul pentru ecrane touchscreen capacitive. Apple a trimis la agentia americana pentru inventii si marci un brevet de inventie in care detaliaza o tehnologie pentru noduri capacitive implementate in ecrane touchscreen, tehnologie care ar reduce consumul de energie al smartphone-urilor si ar reduce dimensiunile ecranului in sine. Apple ar intentiona sa foloseasca aceasta noua tehnologie pentru a produce “suprafete” touch mai subtiri, eliminand spatiul ocupat de componentele actualelor ecrane si in consecinta va reusi sa reduca grosimea iDevice-urilor actuale.

In many cases, the size of a portable electronic device can be limited by the size of the operational components used therein…” the application reads. “As such, there can be a desire to make these operational components smaller, thinner, more cost effective, and more power efficient, while maintaining or increasing their functionality to perform operations.

Aceasta tehnologie presupune folosirea unor noduri conductive pe “suprafete” touch, in locul ecranelor/panourilor touch, suprafete care se vor afla la o distanta mica una de cealalta si vor permite nodurilor si electrozilor conductivi sa perceapa atingerile facute cu degetul. E greu de crezut ca Apple va implementa aceasta tehnologie in viitorul apropiat, insa ar fi extraordinar de bine sa avem un iPhone la fel de subtire precum un iPod Touch.