iPad 2 disponibila in cantitati limitate datorita tabletelor prezentate la CES?

La CES 2011 au fost prezentate cateva asa-zise iPad killers si desi doar una sau doua dintre ele prezinta o “amenintare” pentru tableta iPad, in realitate problemele ar putea veni de la producatorii de componente. Multe dintre aceste tablete urmeaza sa fie lansate in prima parte a acestui an iar producatorii de componente pentru ele se vad nevoiti sa mareasca productia pentru a putea tine pasul. Se estimeaza ca anul acesta vor fi vandute peste 57.6 milioane de tablete anul acesta, de 3 ori mai multe fata de anul trecut cand pe piata au fost comercializate 17.1 milioane de tablete, majoritatea fiind tablete iPad.

Global tablet shipments are expected to more than triple in 2011, rising to 57.6 million units, up from 17.1 million in 2010. Although Apple will retain market dominance with 70.4% share of tablet shipments next year, the company will face mounting competition from new rivals producing consumption tablets, including Samsung Electronics, Hewlett-Packard (HP), Research in Motion (RIM), Dell and dozens of other companies. But for now, Apple is expected to dominate tablet sales for the next two years.

Avand in vedere aceasta triplare a numarului de produse vandute, se asteapta ca Apple sa treaca printr-o noua “criza de stoc” la lansarea tabletei iPad 2 si produsul sa fie disponibil in cantitati limitate pentru inceput, urmand ca productia sa fie marita pe parcursul anului. Totodata se estimeaza ca Apple va fi “lider” pe piata tabletelor inca, cel putin 2 ani de acum incolo, insa daca anii urmatori vor aduce acelasi gen de “tablete” pe piata atunci domniantia celor de la Apple s-ar putea extinde.