iPhone 5 cu procesor Apple A8 dual-core? Apple incepe sa comande componentele pentru iPhone 5!

In momentul de fata tableta iPad, iPhone 4 si iPod Touch 4G ruleaza pe un chip A4 care reprezinta o combinatie intre procesorul ARM Cortex-A8 plus un chip GPU. Apple a preluat procesorul ARM Cortex-A8, l-a rebranduit si l-a implementat in iDevice-urile sale dandu-i numele Apple A4. Se presupune ca pentru terminalul iPhone 5 Apple ar putea folosi un chipset bazat pe un chip baseband fabricat de Quallcom si un procesor produs pe baza unor subtraturi fabricate de Kinsus IC. Pe de alta parte Apple ar putea combina doua procesoare A4, rezultatul final fiind un procesor A8 dual-core cu putere de procesare dubla fata de versiunea actuala.

Tableta iPad beneficiaza de intreg potentialul chipset-ului Apple A4, insa iPhone 4 si iPod Touch 4G nu, deoarece Apple nu a specificat frecventa procesorului pentru aceste dispozitive si se presupune ca ea ar fi undeva pe la aproximativ 800Mhz.

Multe dintre viitoarele smartphone-uri vor avea procesoare dual-core iar Apple trebuie sa implementeze aceasta tehnologiile in iDevice-uri pentru a le mentine la un nivel competitiv. Este adevarat ca optimizarile software conteaza foarte mult, insa lucrurile trebuie privite si din perspectiva cumparatorilor care ar inclina sa isi achizitioneze un smartphone dual-core in detrimentul unuia single-core. Totuti sa nu uitam ca Apple are unul dintre cele mai bune departamente de PR din lume care ar reusi sa convinga clientii sa cumpere aproape orice produs.