Fiecare iDevice a descarcat in medie 60 de aplicatii

Analistul Horace Dediu, managerul firmei de cercetare Asymco, a scris un raport destul de interesant cu privire la numarul de aplicatii descarcate de fiecare iDevice de la lansarea iTunes Appstore-ului si pana in prezent. Peste doar cateva zile Apple va anunta ca in 2 ani de activitate iTunes AppStore a inregistrat peste 10 miliarde de descarcari, magazinul virtual de aplicatii avand o crestere de 2 ori mai rapida decat iTunes Music Store care a atins 10 miliarde de descarcari dupa abia 5 ani de la lansare. Avand in vedere aceste cifre, Horace Dediu a facut un mic calcul pentru a vedea cate aplicatii a descarcat in medie fiecare posesor de iPhone/iPad sau iPod Touch.

In anul 2008, dupa lansarea iTunes AppStore, se estima ca fiecare detinator al unui iDevices descarca in medie 10 aplicatii pe dispozitivul sau. 2 ani si cateva zeci de milioane de iDevice-uri mai tarziu, aceasta cifra a crescut de 6 ori ajungandu-se la 60 de aplicatii descarcate in medie pe fiecare iDevice. Aceasta cifra a fost obtinuta de analist prin impartirea numarului total de descarcari la numarul total de iDevice-uri, insa desigur ca ea nu este reprezentativa pentru toata lumea. Sunt utilizatori care au descarcat mii, poate chiar zeci de mii de aplicatii insa sunt unii are au descarcat poate doar cateva zeci sau niciuna, deci un final media este de 60 de aplicatii descarcate de fiecare iDevice.

The amazing story of this chart is not that apps are running at above 30 million download per day, but that the figure is growing. Growth like this is hard to get one’s mind around. Not only are downloads increasing, but the rate of increase is increasing.

There is one final piece to put in place on this puzzle. Some might argue that the reason these download rates are increasing is because the installed base of devices is increasing at the same rate. In other words, app consumption could be steady on a per user basis.

Nu uitati ca saptamana aceasta iTunes AppStore va atinge 10 miliarde de descarcari si Apple ofera un iTunes Gift card in valoare de 10.000$ celui care descarca aplicatia cu numarul 10 miliarde.