Tutorial: Activeaza FaceTime pe orice operator folosind MiTime

MiTime este un tweak disponibil in Cydia inca din luna august a anului trecut si principala sa functie consta in posibilitatea de a activa FaceTime pe orice operator chiar daca telefonul vostru a fost hacktivat folosind una dintre solutiile de jailbreak disponibile pentru iOS. MiTime a fost actualizata recent pentru a functiona si cu iOS 4.2.1 iar noutatile aduse constau in compatibilitatea cu SAM care modifica modul in care se face hacktivarea terminalelor.

Acest ghid este disponibil DOAR pentru utilizatorii de iPhone 4 care au iOS 4.x instalat in terminale si hacktivare facuta cu limera1n/greenp0ison/redsn0w pe iOS 4.x. Celelalte terminale NU au functia FaceTime inclusa deci nu o pot folosi.

Faceti pasii pe propria raspundere. NU functioneaza pe toate terminalele iPhone 4!

Pasul 1 – Daca ati activat deja terminalul cu SAM atunci sariti peste primii 3 pasi.

Instalati SAM(Subscriber activation module) din Cydia din repo-ul http://repo.bingner.com.

Pasul 2

Dupa ce l-ati instalat mergeti in Settings>Sam si apasati De-activate. Veti primi un mesaj in care vi se va spune ca terminalul vostru a fost dezactivat. Acceptati mesajul apoi apasati pe Reverse Lockdown.

Pasul 3

Conectati terminalul la calculator, deschideti iTunes si terminalul va fi reactivat corespunzator.

Pasul 4

Adaugati in Cydia sursa http://cydia.pushfix.info si instalati MiTime din ea. Cand deschideti aplicatia veti fi intrebati daca doriti sa verificati compatibilitatea cu terminalul vostru. Apasati ok pentru a face verificarea.

Pasul 5

Daca verificarea a functionat atunci achizitionati aplicatia si activati FaceTime.

Dupa activare aplicatia va permite sa schimbati 3 cartele diferite fara a necesita reactivarea FaceTime, insa daca schimbati dispozitivul va trebui sa reactivati FaceTime folosind MiTime.

Once purchased, you can change SIMs or phones 3 times and still be recognized as a purchaser, but you canā€™t change both SIM & phone at same time. If you change both at the same time, please contact me on twitter or respond to the Paypal email receipt with information about your situation (or please consider re-purchasing).

35 COMENTARII

  1. Dupa ce bag Sam imi apare sa activez telefonul (cablu si zice sa conectez la itunes)….cand il conectez la calc si dau drumu la itunes zice ca nu e suportata cartela…dar de primit apeluri merge chiar daca nu merge sa intru in meniu…treb sa opresc telefonul sa fie ok din nou….

  2. Sunt pe vodafone…dupa ce instalez sam ma baga direct la faza cu activatu telefonului prin itunes…nu pot sa ma duc la settigns sau sa navighez prin meniu…daca dau restart la tel pot intra…SAMState: Loaded OK si la ActivationState: Unactivated

  3. in tutorialul pe care l ai explicat nu scria nimik despre terminalele care au jailbreak prin jailbreakme… merge sa l dezactivez cu redsn0w? eu am softul 4.0.1 ce ipsw trebuie sa bag in redsn0w? 4.0.1 sau 4.2.1?

  4. metoda (de activare prin SAM) functioneaza doar daca faci jailbreak cu redsn0w si versiunea de soft sa fie pana in 4.02 deoarece apoi creste baseband-ul si nu mai este posibil.

  5. Tot ce inteleg eu din postul asta este ca merge SAM cu iphone 4 … lucru care pana acum nu era valabil … ori e la misto ori s-a udate-at SAM-ul ca sa mearga pe IP4 ??? eu am cautat pe net si nu am vazut un om care sa scrie ca a reusit SAM + IP4 …
    Oricum, nu ma bag sa incerc … ca sigur nu merge …

  6. Am iphone 4 pe 4.1.. decodat pentru vodafone.

    am instalat SAM.. mi-a dezactivat cartela si acum imi cere sa o activez din iTunes šŸ˜

    ce fac acum ca l-am dat peste cap!! da-ne un raspuns!

    ce tutorial e asta?

  7. In cel mai rau caz repeti procesul de jailbreak si faci hacktivare iar.
    SAM va afiseaza Wildcard activated? Daca nu va afiseaza asa ceva atunci nu e setat pe activare.
    BTW, terminalul trebuie sa fie deja decodat.

  8. ok.. cum fac jb iar daca nu mai merge sa incarc 4.1 cu iTunes? si pt 4.2.1 nu o sa mai am baseband pt decodare..

    mai merge sa incarc un 4.1 facut cu PwnageTool?

  9. dude.. in momentul de fata am ecranul cu cartela ce se vrea activata

    la ce sa fac JB? eu am facut jb prin pwnagetool.. am facut un custom ipsw si am facut restore la acel custom ipsw… asa mi-am pastrat bb pentru decodare cu ultrasn0w (parca)..

    ce alta solutie de jb stii? limera1n si “verde de paris” imi upgradeaza baseband-ul.. si apoi nu mai am decodare…

    astept solutii.. multumesc!

  10. Dude, jailbreak-ul nu e restore, nu face nici un update de baseband. Doar un restore face update de baseband. Daca ai jb cu pwnagetool atunci redsn0w ar trebui sa fie safe sa faci jb iar. Prin jb se face hacktivare ca sa nu faci restore iar.

  11. Am refacut jailbreak ptr ca am cartela operatorului dar tot nu imi apare functia Face Time in <> la <> ..Oare ce mai pot sa incerc ?
    Singura sansa e SAM ??

  12. Am refacut jailbreak ptr ca am cartela operatorului in care e codat tlf ( At&t) dar tot nu apare functia Face Time in … Settings …,….. Phone…. . Oare ce mai pot incerca ? Singura sansa e SAM ?

  13. “Activeaza FaceTime pe orice operator folosind MiTime” – adica poti face FaceTime folosind MiTime cu un alt iDevice doar prin operatorul de telephonie si nu prin WiFi ?
    Stiam ca FaceTime se poate folosi doar prin WiFi.
    Daca se poate face FaceTime prin operatorul de telephonie folosind MiTime, atunci se pote face FaceTime si cu alte tel. inafara de iDevice ?
    Multumesc!

  14. Multumesc pt tutorial, dar l-ai testat macar? Iti spun eu ca nu este deloc bun. Cei care nu au cartela originala a iPhone-ului si sunt nevoiti sa faca Hacktivate nu pot sa il activeze cu SAM deoarece iti trebuie sim-ul original pe care e codat telefonul. Si asa te blochezi la faza aia si esti nevoit sa refaci jailbreak-ul pt ca te scoti cu un telefon BLOCAT!
    Deci spune-ne solutii sau nu mai posta tutoriale netestate.
    Multumesc!

  15. Si-atunci cum iti explici ca lumea se alege cu un telefon blocat cand trebuie sa faca activarea in iTunes? Dupa ce dai deactivate din SAM..

  16. Tutorialul este foarte ok, @tudor de asemenea si aplicatia SAM, poti cauta mai degraba sprijin in cum o poti folosi. De multe ori, automat nu descopera carrier-ul oficial, este nevoie de cautare pe baza modelului, tara / operator, setari manuale, merge de fiecare data. De asemenea recomand Push doctor pentru notificari push valide.