Iata de ce iPad 2 nu ar avea nevoie de Retina Display

In imaginea de mai sus avem o scurta explicatie a modului in care functioneaza tehnologia Retina Display si a modului in care numarul de pixeli per inch influenteaza calitatea ecranului. Observati ca sus avem un punct albastru unde este trecut iPhone 4 care are 300 ppi daca ecranul este tinut la 0.3 metri de ochii nostri. Pe masura ce distanta creste, scade numarul de pixeli per inch, un iPhone 4 ajungand pe la 100 daca il tinem la 1 metru de ochii nostri. Tableta iPad are 132 pixeli per inch daca e tinuta la jumatate de metru/1 m de ochii nostri, adica in pozitia in care o tine cam toata lumea. Conform tabelului de mai sus ochiul uman nu poate distinge pixelii de pe ecran daca numarul de ppi este intre 90 – 150.

So iPad 2 nu ar avea nevoie de un ecran cu rezolutie de 2048 x 1536 pentru ca noi sa vem parte de calitate asemanatoare cu ce a unui Retina Display, in fapt tableta iPad ofera deja aceasta calitate daca este tinuta la jumatate de metru/1 m de ochii nostri. Tableta iPad are o rezolutie de 1024 x 768, sufiecient de buna pentru a oferi imagini clare in orice conditii, deci o dublare a acestei rezolutii ar fi pur si simplu inutila.

3 COMENTARII

  1. n-ar fi inutila!

    de exemplu eu am monitor de 19″ la o rezolutie de 1280×1024 si stau la o distanta de vreo 30 cm… cam distanta unui brat intins si se vad pixelii!
    iar tableta o tii mai aproape iar rezolutia este mai mica, deci o rezolutie mai mare ar fi binevenita, nu neaprat dupa, dar mai mare!

  2. vezi ca se ia in considerare atat rezolutia (pixelii) cat si diagonala display-ului.

    monitorul tau: 19″ si 1.310.720 pixeli
    ipad: 10″ si 768.432 pixeli

    concluzie: diagonala ecranului scade mai mult decat rezolutia, deci pe ipad o sa se vada de fiecare data mai bine la aceeasi distanta decat pe monitor.

    eu cred ca va avea aceeasi rezolutie. problema cu marirea rezolutiei este ca daca nu o dubleaza (2048 x 1536) or sa se complice lucrurile cu scalarea aplicatiilor pentru ca nu se mai poate dubla pur si simplu rezolutia veche, ca la iPhone 4 cu aplicatiile mai vechi.