Video: Primeste o notificare PUSH pe iPhone cand postasul iti aduce scrisorile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W45c9UOvWSo[/youtube]

Un american destul de istet a reusit sa faca un dispozitiv care trimite notificari PUSH unui iPhone folosind un server PHP si aplicatia Prowl pentru iDevices. Dispozitivul este facut folosind componente hardware “Arduino”, un cod special facut pentru dispozitiv astfel incat acesta sa trimita o notificare care un PHP server care este configurat cu API-urile aplicatiei Prowl si trimite o notificare push catre iPhone. Observati in clipul video de mai sus ca dispozitivul a fost atasat unei casute postale si atunci cand usa este inchisa dispozitivul este actionat si trimite o notificare iPhone-ului.

Acest dispozitiv poate fi montat pe aproape orice fel de obiecte, deci putem folosi sistemul pentru a primi notificari atunci cand intra cineva in casa noastra de exemplu, sau pentru orice altceva va trece voua prin cap. Totul este open-source si mai multe informatii gasiti aici.

7 COMENTARII

  1. @Dorin asta nu e o problema 🙂 Se poate adapta oricand ceva care sa functioneze. Spre exemplu, un senzor Sharp montat in peretele sau pe fundul cutiei postale isi va modifica sigur valoarea citita cand pica o scrisoare in cutie.

  2. @ticu Auzi, tu tii cu ursu ? :))

    Cred ca cel mai simplu ar fi sa ii atasezi un modul GSM si atunci cand vine scrisoarea Arduino da un SMS sau face o conexiune HTTP peste 3G.

    Alta solutie, daca ai considerabil mai putin de 100 de metri in linie dreapta, si peretii nu sunt prea grosi, ii bagi un modul Bluetooth clasa 1 (garantat 100 metri in open-space).

    Altfel, faci o retea ad-hoc bazata pe XBEE intre cutia postala si etajul 9 (e.g. montezi in casa la vecinul de la 3 si de la 6 cate un repetor XBEE).

    Altceva nu-mi mai vine in minte acum 🙂

  3. @catalin : wireless-ul nu merge in scara, numai in fata usii si in fata blocului 🙁
    @viorel : eu ma gandeam la wimax sau foarte puternic, dupa cum vezi e un bloc nasol si faza cu vecinii poate ar merge intr-o tara cu gandire mai deschisa. oricum nu cred ca l-as folosi. Ce surpriza faina cand vine o factura cu multe zerouri si nu te anunta telefonul, nu?