Apple vs Google in razboiul vanzarilor

Zilele trecute Apple a tinut o conferinta in care a prezentat rezultatele financiare pentru  Q4 si in cadrul acestei conferinte un reprezentant al companiei a declarat ca zilnic sunt vandute peste 366.666 iDevice-uri. In aceasta cifra include toate terminalele facute de Apple care ruleaza iOS. Aseara Google a tinut o conferinta in care a prezentat rezultatele financiare si a fost confirmat faptul ca Google activeaza 300.000 terminale Android zilnic. Desigur ca aici vorbim de orice fel de terminale care ruleaza Android OS, adica si smartphone-uri si terminale low-end si tablete/etc.

Este de notat faptul ca Apple sustine ca vinde 366.000 iDevice-uri zilnic iar Google sustine ca activeaza 300.000 terminale Android zilnic. Vorbim despre 2 notiuni diferite deoarece vanzarile si activarile difera, adica Google ar putea vinde efectiv mai multe terminale decat activeaza. Chiar si in aceste conditii nu cred ca Google intrece Apple in ceea ce priveste vanzarile de terminale si probabil nici nu o va face prea curand mai ales ca iPhone 4 CMDA si iPad 2 urmeaza sa fie lansata in viitorul apropiat. Apple estimeaza ca va vinde in jur de 15 milioane de terminale iPhone 4 CDMA anul acesta si aproximativ 30 – 40 de milioane de tablete deci acea cifra privind vanzarile zilnice va creste considerabil.

11 COMENTARII

  1. este ca si cum ai compara vanzarile de mercedes vs restul masinilor vandute.
    prosteasca comparatie…..

    PS: pana la urma toate au motor :))

  2. Sincer sa fiu comparatia ta mi se pare prosteasca. Daca faci o comparatie intre terminalele iOS vandute si cele Android vandute, wtf? Nu vorbim doar de iPhone vs Android ci de iOS vs Android. Nu stiu care e faza cu Mercedes vs restul.

  3. @Mihai Dar acea cota de piata pe care au castigat-o de 21% nu au luat-o de la Apple ci de la celalalte firme, gandeste-te de exemplu ca ultimele de la Samsung eu Android deci cota softului lor a scazut si a crescut android, nu mai zic de nokia.
    PS. Asta e doar o parere nu sunt 100% de ce am zis.

  4. Android o sa fie aiba cea mai mare cota de piata pana in 2012 se vor vinde mult mai multe device-uri cu Android decat iPhone-uri , mai ales ca anul asta or sa apara o tona de tablete ce ruleaza Android la fel si telefoane.

  5. Vedeti ca nu faceti diferenta intre iDevice-uri, adica terminale ce ruleaza iOS : iPad, iPhone, iPod Touch, etc si terminale ce ruleaza Android: smartphones, mid-end phones, low-end phones, tablete, etc.

  6. Well Apple pierde mult prin faptul ca se adreseaza doar unei nise. Acelasi lucru la facut si pe piata OS si windows detine 90% din piata in timp ce apple doar 5%. Android va face la fel cu iOS de fapt deja a depasit iOS ca si cota. Si in cele 166 de milioane de iDevice-uri se regasesc si vechile generatii 2g cu softul blocat la 3.1.3 si 3g ce nu cred ca va primi iOS 4.3.+ipod si ipad ce intra la categoria si altele lucru existent si la android. Comparatia nu e stupida doar ca e incompleta si nu sunt date concrete. Daca apple vor sa domine piata trebuie sa lanseze si modele mid range si low end asa cum au facut la iPod (nano si shuffle) altfel ii va spulbera android cu timpul. Stiu ca nu e cel mai bun sistem de operare si nu are cea mai buna interfata iar android market nu se ridica la nivelul appstore dar la fel se zicea si de windows si uite unde au ajuns aia acum. +ca un telefon pe android este mult mai ieftin decat un iDevice si ofera o alternativa destul de buna la iOS

  7. Stai asa putin, aici vorbim de terminale activate azi, acum, adica iDevice-urile disponibile acum pe piata. Nu vorbim de cote de piata sau cate terminale exista in lume.

  8. Android inevitabil va fi majoritar … vorbim de resursele combinate a mult prea multe corporatii, vorbim de multi lansari de device-uri, vorbim de segmente de piata de la low pana la high end si vorbim de device-uri de la telefon pana la tableta si “frigidere”, unde prin frigidere ma refer la orice device similar celor 2 anterior mentionate. E naiv sa crezi ca apple va mai fi majoritar in numar absolut de dispozitive vandute/zi! Atata timp cat au strategia de diferentiere prin calitate si lansarea singulara anuala per tip de device nu au cum sa reziste! Singura chestie prin care Apple va conduce in continuare va fi in venit generat per device si bravo lor!
    Android a devenit windows OS … un sistem de operare pe un numar foarte mare de producatori hardware = cota de piata majoritara absoluta!
    Un weekend excelent tuturor!