Prima Pagina Apple Un angajat Apple castiga in medie 46.000$ pe an

Un angajat Apple castiga in medie 46.000$ pe an

Un jurnalist al celebrei publicatii americane The New Yorker a analizat rezultatele financiare ale companiilor Apple si Goldman Sachs pentru a afla care dintre cele 2 companii este mai profitabila. Ambele au avut rezultate financiare bune in ultimul an insa Apple este mult mai profitabila decat Goldman Sachs deoarece produce dispozitive dorite in lumea intreaga de milioane de oameni. Desi Apple produce zeci de miliarde de dolari anual, angajatii companiei nu castiga extraordinar de multi bani, cel putin conform site-ului Simply Hired. Statisticile de pe acel site indica faptul ca un angajat al Apple castiga in medie cam 46.000$ anual, adica putin peste 3800$ lunar, un salariu colosal pentru Romania si destul de bun pentru SUA.

To summarize: Apple isn’t merely generating a higher return on the capital it employs than Goldman; it is more than twenty times as profitable! How can this be? Part of the answer is an accounting foible. Unlike some corporations, Apple doesn’t record on its balance sheet much of the value of its patents and other intellectual property—the look and feel of the iPad, for example. If it did this, the figure for total assets recorded on its books would be considerably higher, and its ROA would be lower. But accounting is only a small part of the story. (As far as I know, Goldman doesn’t capitalize its intellectual capital, such as it is, either.)

Apple nu ofera salarii extraordinar de mari angajatilor sai insa le ofera reduceri pentru achizitionarea produselor din portofoliul companiei, bonusuri pentru atingerea anumitor target-uri plus alte avantaje. Ati auzit cred destule povesti despre viata grea a angajatilor de la Apple care muncesc de dimineata pana seara, insa in Romania cred ca oricine ar face aceeasi slujba pentru acesti bani.

 • DjCultus

  Oricum e o meserie pana la urma care se plateste decent sa zicem ! Nu ca aici salariu fiind de 230$/luna !!

 • Sunt curios cat au cei care lucreaza in apple store 🙂

 • Pai astia sunt.

 • Mihai

  E un salariu foarte mic pentru SUA. E ca si cum ai castiga 15 milioane in Romania…

 • Well 1500 lei nu e putin in Romania.

 • guster1

  3800 $ bani putini? ati vrea voi sa castigati banii astia in vremurile astea indiferent ca ati fi in Usa sau in RO

 • eqro

  Mihai @ gandeste-te ca preturile in SUA nu sunt exagerat de mari in comparatie cu preturile de la noi. 3800 $ e un salar bun la ei.

 • Andrei

  Este un salar mediocru pentru un american cu studii superioare. Un salar excelent daca esti student/fara studii superioare.
  asta fiind la nivelul de trai american.

 • Daca asta e salar mic atunci ma las de facultate si ma mut acolo, la 3000$ pe luna…

 • costel

  e ieftin traiul la ei… dar ia ganditiva cat e galonul de benzina la ei si cat e litrul la noi.pai daca as fi in sua nu as mai veni in romania.andrei dane exemple de oameni care castiga mai mult.si in ce domenii poate tu ai vazut ceva sau ai auzit ceva ca ei castiga sute de mii de dolari.numai bine.

 • prN

  De ce toti folositi termenul ‘salar’ daca el e gresit?Zice unu o prostie si se iau toti dupa el….

 • Andrei

  In SUA salariul minim este undeva la 1200 dolari , deci un salariu de 3600 de dolari este unul bun.Problema este ca cei 3600 de dolari reprezinta salariu mediu. Unul din angaati poate castiga 1900 si altul 5300.
  PS. Andrei un american cu studii superioare castiga undeva la 5000 de dolari pe luna exceptii facand avocatii si medicii