Solutia de untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1 nu va mai necesita SHSH din Cydia

Dev Team a anutat astazi ca a reusit sa porteze cu succes tehnica numita Jailbreak Monte pe kernelul din iOS 4.1. Asta inseamna ca atunci cand solutia de untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1 va fi disponibila, nu vom mai fi nevoiti sa facem untethered jailbreak folosind SHSH pentru iOS 4.2 beta 3 din Cydia, ci vom folosi direct iOS 4.1. Dev Team a fost acuzata ca incurajeaza pirateria prin aceasta solutie de jailbreak ce necesita folosirea unei versiuni a iOS disponibila doar pentru developeri, insa cum iOS 4.1 este disponibil pentru toata lumea direct de la Apple, nimeni nu va mai fi nevoit sa pirateze iOS si nici nu va mai fi nevoie de SHSH-uri pe care majoritatea nici nu le au.

Solutia de untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1 va veni sub forma programului redsn0w 0.9.7 care ar urma sa fie lansat in viitorul apropiat pentru Windows si Mac. Avand in vedere ca Dev Team nu foloseste un exploit nou in aceasta solutie de untethered jailbreak, ea va fi lansata inainte de aparitia oficiala a iOS 4.3, iar pentru iOS 4.3 va fi folosita ori aceeasi tehnica ori un alt exploit.

Nu stiu de ce, dar am impresia ca noua tehnica are legatura cu filmul publicat de Chronic Dev Team acum cateva zile. Dintr-odata au iesit la iveala atatea metode de jailbreak.