Cydia Theme Center – Cydia lanseaza o noua sectiune de teme pentru iOS

Cydia Theme Center este o noua sectiune in interiorul aplicatiei Cydia care ne ofera o selectie impresionanta de teme pentru iDevice-urile noastre. saurik a promis in urma cu ce va timp ca va implementa asa ceva in Cydia, insa iata ca acest lucru s-a intamplat abia acum, dupa anuntul privind Theme It, un site care se va ocupa tot cu distribuirea de teme pentru iDevice-uri. Cydia Theme Center poate fi accesata din prima pagina a aplicatiei Cydia, dand click pe sectiunea Themes asa cum vedeti in imaginea de mai sus.

Dupa ce accesati noua sectiune de teme veti fi adusi in fata unei noi ferestre in care temele disponibile sunt impartite in 3 mari categorii : teme HD pentru Retina Display, adica iPhone 4 si iPod Touch 4G; teme SD pentru iPhone 2G/3G/3GS si iPod Touch 1G/2G/3G; si o categorie numita Featured Artists in care gasim o selectie a celor mai bune teme, selectie facuta de membri ai MacCiti si Modmyi.

In prima categorie numita HD Themes avem o selectie a celor mai bine vandute teme disponibile in Cydia, dar si unele dintre cele mai decarcate teme gratuite. Din pacate sunt destul de putine teme selectionate insa in curand vor fi si altele disponibile.

Daca va place o tema din lista dati click pe numele ei si veti ajunge in meniul urmator unde aveti in partea stanga un screenshot al unui iPhone care are tema instalata. In partea stanga avem pretul(sus) si 3 butoane: primul duce catre pagina de instalare a temei(sau achizitie), al doilea duce catre o pagina unde gasi mai multe teme facute de acelasi artist, iar al treilea buton afiseaza numarul de iconite disponibil in pachetul acestei teme.

In cazul categoriilor pentru SD Themes sau Featured Artists lucrurile arata exact la fel.

Temele din Cydia Theme Center sunt destul de putine insa saurik promite ca in curand va implementa un sistem ce va permite utilizatorilor sa propuna teme care sa faca parte din Theme Center. O data la doua saptamani lista de teme va fi automat reactualizata de catre cei de la MacCiti si ModMyi, o perioada destul de lunga de timp as spune eu avand in vedere interesul destul de mare.

Noua sectiune este disponibila de peste o ora si peste 15.000 de oameni au accesat-o deja. One more thing… daca accesti noua sectiune si reveniti la pagina initiala trebuie sa dati un reload paginii principale altfel nu veti putea accesa sectiunea iar. Nu stiu la cati dintre voi exista problema aceasta insa la mine apare.