Pegatron tripleaza salariile angajatilor pentru a respecta programul de productie impus de Apple

Pegatron este una dintre companiile care tocmai a incheiat contracte cu Apple pentru producerea versiunii CDMA a iPhone 4 dar si a viitorului iPhone 5. Pegatron a incheiat in contract pentru livrarea a 12 milioane de terminale iPhone 4 CDMA si 10 milioane de terminale iPhone 5 pe tot parcursul anului 2011. Pentru a respecta termenii contractului Pegatrona decis sa blocheze concediile angajatilor pe parcursul sarbatorilor de luna viitoare din China. Pentru ca vor lucra in perioada respectivelor sarbatori, angajatii companiei Pegatron vor primii salarii triple, totul in ideea de a produce terminalele contractate de Apple inca din 2010.

Pegatron received the CDMA iPhone orders in early 2010 with a volume of about 10-12 million units and the company recently landed orders for the next-generation iPhone, with the initial order volume to be at least 10 million units. In order to meet Apple‘s schedule, Pegatron chairman TH Tung decided to halt the company’s holiday break and will triple its employees’ salaries during the holidays, noted the sources adding that Pegatron’s plants in Shanghai, China are mainly producing iPhone products, while plants in Suzhou, China, are producing notebooks.

Apple a avut mari probleme cu stocurile in cursul anului 2010 si se pare ca noile contracte forteaza partenerii sa produca si sa livreze produsele la termenele stabilite. E foarte bine ca Apple a luat atitudine fata de producatori deoarece compania are cel mai mult de pierdut de pe urma acestor intarzieri.