Prognoza meteo in format interactiv de la Google

Daca nu traiti in Romania sau daca nu aveti Google.com setat in limba romana probabil ati “pierdut” acest nou feature al Google. Compania a implementat un modul interactiv pentru prezentarea rezultatelor meteo pentru utilizatorii de iDevices. Daca accesati google.com de pe iDevice-ul vostru(de pe .ro nu merge) si scrieti cuvantul weather in casuta de cautare, veti primi un mesaj prin care vi se va cere sa permite browserului Safari sa preia locatia voastra. Imediat ce aceptati acest mesaj veti ajunge la o imagine asemanatoare cu cea de mai sus(faceti abstractie de localitate, GPS-ul meu a luat-o razna) care afiseaza prognoza meteo pentru locatia voastra pe ore/zile.

Astfel de rezultate primiti si in aplicatia weather de pe iPhone, insa ce aduce Google nou este acel slider care permite vizualizarea prognozei meteo pentru diferite ore. Daca faceti drag la acel slider veti vedea ca rezultatele prognozei se modifica in functie de selectia voastra.

Este foarte interesant acest nou web-app deoarece ofera informatii utile printr-o simpla cautare pe google si daca nu doriti sa platiti pentru aplicatii din AppStore atunci puteti incerca alternativa oferita de Google. Marea problema sta in faptul ca serviciul nu este disponibil si in Romania, dar afiseaza rezultate pentru orasele din Romania deci daca setati browserul sa acceseze Google.com nu veti avea probleme in folosirea serviciului.

4 COMENTARII