MacWorld 2011 incepe astazi fara Apple

Cand auziti despre o conferinta cu numele MacWorld probabil va ganditi la ceva organizat oficial de catre Apple nu? Ei bine nu. MacWorld este o conferinta anuala la care companie Apple nu mai participa inca de acum 2 ani. MacWorld este o conferinta dedicata in totalitate Mac-urilor insa din pacate firma care produce aceste dispozitive nu va participa si aceasta decizie a afectat serios modul de organizare al conferintei anul trecut cand jumatate dintre participanti au renunat sa mai vina. Anul acesta numarul participantilor a crescut cu peste 10% de la 200 la 230, desi Apple refuza in continuare sa trimita reprezentanti oficiali la conferinta.

De astazi si pana sambata in cadrul conferintei MacWorld vor fi prezentate accesorii pentru iDevices, pentru Mac-uri sau aplicatii destinate celor 2 produse. In cadrul acestei conferinte vor fi prezentate produse noi care probabil nu si-au gasit locul la CES 2011, programe noi pentru Mac sau aplicatii dezvoltate recent pentru iDevices si se va discuta numai si numai despre Mac OS X si iOS. E interesant ca Apple nu participa desi la conferinta se asteapta aproximativ 25.000 de persoane in urmatoarele zile. Iata cateva statistici despre MacWorld 2011 :

  • Peste 25.000 de vizitatori
  • Peste 230 de expozanti, jumatate dintre ei venind pentru prima oara la MacWorld
  • Peste 100 de produse lansate

So, zilele acestea vom afla despre cateva produse noi pentru iDevices dar si despre aplicatii care vor fi disponibile in AppStore/Mac AppStore in viitorul apropiat.