Apple foloseste HTML5 in nou design

V-am spus dimineata ca Apple a schimbat design-ul site-ului Apple.com, insa dupa putine verificari s-a constatat ca, compania a ales sa implementeze multe elemente HTML5 in look-ul noului site. Apple a refacut bara de meniu alegand un gri inchis inclusiv pentru casuta de cautare care totusi se “coloreaza” cand este selectata si se redimensioneaza in functie de termenii de cautare introdusi. Apple a modificat si paginile de prezentare pentru iDevices si Mac optand pentru un slider facut in HTML5 care prezinta toate produsele disponibile in oferta companiei.

Personal nu pot spune ca imi place foarte mult noua bara de meniu, insa slider-ul cu produse arata bine, este mult mai aerisit si mai usor de folosit. Recent Google a renuntat sa ofere suport pentru HTML5 in browserul sau si noua interfata a Apple.com ar putea fi un raspuns venit din partea celor de la Apple care sustin in continuare standardul care ar trebui sa inlocuiasca flash-ul.

4 COMENTARII

  1. De ceva vreme Google tot vine cu idei trăsnite și ia măsuri nejustificate – de ce să obligi utilizatorul să folosească animații în flash care fac trafic excesiv și îi pericliteazâ stabilitatea sistemului, când HTML5 are suport nativ pentru video? O decizie politică luată de Google fără nicio justificare tehnică.

    Însă mesajul cu noul design al site-ului Apple nu cred că se dorește a fi unul de provocare a rivalei Google, ci unul general care spune că HTML5 este viitorul și Apple mizează pe acesta.

  2. Google a renunțat la suportul video în HTML5 doar în browser, în alte locuri precum YouTube l-au păstrat. Oricum nu cred că se aștepta nimeni ca ditamai compania Apple să renunțe de tot la HTML5 doar pentru semi-renunțarea anunțată de Google, deci nu mi se pare o provocare din partea Apple, ci doar o continuare consecventă a căii pe care au decis să meargă. Și nu sunt singurii, întreaga industrie, inclusiv Adobe și Microsoft, se îndreaptă spre HTML5.