O oferta de internet foarte buna pentru posesorul de iPhone in reteaua Orange

De ceva vreme caut sa imi activez pe iPhone o optiune de internet care sa imi ofere o anumita valoare de trafic lunar care sa corespunda cerintelor mele. Dupa indelungi discutii cu mai multi reprezentanti ai companiei Orange, am ajuns in sfarsit la cineva care mi-a putut oferi o optiune care sa se plieze exact pe necesitatile mele. Veti rade, dar optiunea despre care vorbeste este Net News si costa doar 2 euro pe luna. Pentru 2 euro pe luna primesc 50 MB trafic pe orice pagina de pe internet plus trafic gratuit din Portalul Orange pe mobil la m.ziare.com, m.hotnews.ro, m.realitatea.net, m.gandul.info, m.prosport.ro, m.cancan.ro, m.gsp.ro, m.adevarul.ro, m.orange.ro.

Ok, acesta a fost preambulul, partea interesanta abia acum urmeaza: la aceasta optiune(si ce voi spune acum este valabil pentru toate din oferta “net”) pot activa pachete suplimentare de trafic de cate 100MB. Un pachet de 100MB trafic, costa doar 0.5€, adica 50 centi, adica un sfert din costul optiunii Net News. Practic poti activa cate pachete de 100MB vrei cu doar 0.5€ fara limita de reincarcari, fara limite in ceea ce priveste traficul pe internet, fara nici o limita. Pe aceasta idee eu mi-am activat trafic de 1GB cu doar 5 euro si platesc 7 euro pe 1050MB trafic pe internet plus trafic gratuit in site-urile mentionate mai sus. Partea buna este ca pot activa oricate pachete doresc daca nu imi ajung acesti 1050MB si fiecare pachet de 100MB costa doar 50 centi. Daca depasiti traficul inclus veti plati cate 20 centi pentru fiecare MB consumat.

Orange a introdus o facilitate interesanta pentru cei care au o optiune din oferta Net activata, adica atunci cand consumati 80% din traficul disponibil veti primi un mesaj de atentionare pentru a sti sa va limitati sau sa reincarcati abonamentul cu pachete de trafic. In ceea ce priveste viteza de navigare pe internet, beneficiati de 3.6Mbps download si 1.4 Mbps upload.

Activarea optiunii este simpla, se face printr-un apel la call center-ul Orange sau prin trimiterea unui SMS gratuit cu textul NEWS la 321. Activarea unui pachet suplimentar de 100MB se face prin trimiterea unui SMS cu textul REFILL tot la 321. Partea proasta este ca trebui sa trimiteti cate un mesaj pentru fiecare activare a unui pachet, iar asta dureaz cam jumatate de ora pentru ca activarile se fac destul de greu.

Inainte plateam 6 euro pe 500MB, acum platesc 7 euro pe 1050MB si consider ca 1 euro in plus pentru dublarea traficului merita efortul de a trimite mesajele la 321. Oferta aceasta este disponibila si pentru clientii Prepay, doar ca acolo la tarifele normale se adauga si TVA, in schimb la abonati tarifele contin deja TVA. In discutiile cu reprezentantii Orange mi s-a oferit trecerea fie la un pachet de internet cu 6GB la 15 euro, fie Mysmartphone Plus. E adevarat ca acei 6 GB la 15 euro au un cost/MB mai mic decat optiunea aceasta, insa pentru mine 6GB de trafic reprezinta mult prea mult la un pret pe care eu nu as avea de ce sa il platesc. Pentru utilizare medie oferta este foarte buna, pentru cei care fac tethering trebuie optiuni mai scumpe cu mai mult trafic inclus si desigur trafic nelimitat dupa consumarea celui inclus.

Optiunile Net pot fi combinate cu orice alta optiune care nu are internet nelimitat. Daca ai un abonament Pantera sau My Smartphone, poti adauga Net News la jumatate de pret, 1 euro lunar in loc de 2 si poti face reincarcari.