Prima Pagina Apple Apple clasata pe locul 5 in topul celor mai mari producatori de...

Apple clasata pe locul 5 in topul celor mai mari producatori de telefoane mobile

In Q3 2010 Apple a intrat pentru prima oara in topul celor mai mari producatori de telefoane mobile de pe planeta, din punct de vedere al vanzarilor. In Q4 2010 Apple se mentine in top insa a cedat locul 4 companiei ZTE care a reusit sa vanda cu 600.000 terminale mai mult decat Apple. Compania a reusit sa se mentina in acest top datorita celor 16.2 milioane de terminale iPhone vandute in ultimul sfert al anului 2010 si probabil va ramane acolo in compania unor nume mari precum : Nokia, Samsung, LG si ZTE care inregistreaza cele mai mari vanzari din terminale low/mid-end.

RIM nu a reusit sa urce in top 5 desi a inregistrat o crestere a vanzarilor de 35% si prezicerea lui Steve Jobs din octombrie se adevereste. Apple va lansa iPhone 4 CDMA saptamana viitoare deci primul sfert al anului 2011 se anunta a fi foarte interesant, insa mai sus de locul 4 Apple nu are cum sa urce pentru ca nu are telefoane mid/low-end disponibile in oferta. So, Apple a reusit in doar 3 ani de zile sa ajunga printre cei mai mari vanzatori de telefoane mobile din lume si dupa cum se prezinta situatia nu are de gand sa renunte la acest titlu prea curand.

 • Andrei

  ZTE ?!!

 • Da, ZTE vinde niste telefoane low-end..

 • E de apreciat ca apple are un telefon pe an…restu scot cate 5 pe luna 🙂

 • ionut

  @nick : asta am vrut sa spun si eu … apple are practic 1 telefon care lupta cu alte mii de telefoane de la 4 companii diferite ( alea mari ) . Deci eu zic ca apple a facut treaba buna .

 • com

  Important e Profitul! Apple e nr 1 la profit.

 • Sorin

  Pai restul fac telefoane pt toate buzunarele si din cauza asta fac mai multe pe luna.

 • luck skywalker

  la urma urmei profitul conteaza