Prima Pagina Apple Apple breveteaza iChat pentru iPhone

Apple breveteaza iChat pentru iPhone

Credeati ca FaceTime este singura tentativa a celor de la Apple de a aduce video chat pe iDevices? Ei bine nu pentru ca Apple tocmai a brevetat un system numit iChat pentru iPhone care ne va permite sa facem conferinte video intre mai multi utilizatori folosind un terminal iPhone. Se pare ca aceasta aplicatie va detecta calitatea conexiunii de date dar si tipul camerei folosite si va adapta streamul video in functie de aceste date. In aceasta aplicatie vom avea disponibila si o lista de prieteni care au dispozitive compatibile cu aceasta platforma, le vom putea trimite invitatii de a se alatura la conferinta iar acestia vor putea refuza sa participe dar vor avea optiunea de a porni o sesiune video separata cu noi.

Practic Apple va face o aplicatie care va folosi functia FaceTime pentru a ne permite sa facem conferinte video. Probabil Apple va permite si initierea de apeluri video prin 3G altfel nu prea vad de ce ar fi necesara verificarea calitatii conexiunii. Partea buna este ca aceasta aplicatie va fi disponibila direct din iOS asa ca nu va trebui sa achizitionam sau sa instala aplicatii 3rd party din AppStore pentru a putea face conferinte video cu prietenii nostri.

  • Share it please!

  • hamilton

    Aleluia ! Astept iChat pentru iPhone de la iOS 2 !

  • Tigris Regalis

    Verificarea vitezei conexiunii se face și în iChat pentru Mac și este necesară și la WiFi, deoarece existența unui hotspot nu spune nimic despre viteza conexiunii la internet, adică router-ul de WiFi poate fi conectat la net de viteză mică, incapabilă să transmită imagini bune care să fie afișate pe un ecran mare, de calculator.