Samsung Galaxy Tab are o rata de returnare de 8 ori mai mare decat iPad in SUA

Samsung Galaxy Tab, marele “cal alb” care trebuia sa salveze onoara Android pe paita tablet pc-urilor, incepe sa se transforme intr-un adevarat esec pentru Samsung. In SUA 15% dintre toate tabletele Galaxy Tab vandute au fost returnate in magazine in timp ce doar 2% din toate tablete iPad au fost readuse de vanzatori. Pentru o firma ca Samsung aceasta rata de returnare este imensa avand in vedere ca vorbim despre un produs care costa sute de dolari si ar fi trebuit sa “dea cu iPad de pamant”. Din pacate pentru cei de la Samsung, Galaxy Tab aduce rusine numelui care a fost facut celebru de Samsung Galaxy S in cursul acestui an.

The Galaxy Tab, Samsung’s answer to the iPad, might better be called the boomerang as one Wall Street firm has found that an eye-popping 15 percent of those sold are being returned. The Galaxy Tab is a slow-seller, as well, according to analysts. The 15 percent return rate, which covers sales from its November debut through Jan. 16, compares to a 2 percent return rate for Apple’s iPad. “Consumers aren’t in love with the device,” said Tony Berkman, a consumer tech analyst with ITG.

Informatiile privind rata de returnare au fost adunate de firma de analiza a pietei iTG care a cerut informatii de la peste 6000 de magazine de pe intreg teritoriul SUA in perioada noiembrie – ianuarie. Desigur ca acest studiu este facut doar pe piata americana unde tableta iPad are parte de cei mai multi fani dar oricum rata de returnare este mult prea mare. Samsung Galaxy Tab parea a fi o adevarata “iPad killer” inainte de lansare insa lucrurile s-au “dezumflat pe parcurs”. Samsung Galaxy Tab 2 urmeaza sa apara in curand si nu, Samsung nu s-a invatat minte si o va lansa tot cu sistem de operare Android pentru smartphone-uri.