Video: Don\’t Drink & Drive – prima aplicatie impotriva consumului de alcool la volan facuta de Alexandrion si Politia Romana

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eb8e1n1_Pf4[/youtube]

Alexandrion Group Romania impreuna cu Politia Romana au facut prima aplicatie pentru iPhone impotriva consumului de alcool la volan, sau cel putin asa sustin ei. Iata comunicatul de presa cu descrierea aplicatiei, sus aveti clipul video de prezentare. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din AppStore. Jocul pare interesant, insa mult mai important este mesajul!

PREMIERĂ MONDIALĂ

Prima aplicaţie iPhone Don’t Drink and Drive!!!

Alexandrion Grup România şi Poliţia Rutieră Română lansează Prima aplicaţie iPhone, intitulată “Don’t drink and Drive!”

Ţine minte! Viaţa nu are buton de restart!

Bucureşti, 1 Februarie 2011 Intră pe App Store şi downloadează gratuit “Don’t Drink and Drive” ca să înţelegi la ce riscuri te expui pe tine, dar mai ales pe cei din jurul tău, atunci când ai consumat alcool şi ai condus.

“Don’t drink and drive“ este prima aplicaţie iOS (iPhone Operating System) din lume care trage un semnal de alarmă împotriva consumului de alcool la volan. Lansată de Alexandrion Grup România împreună cu Poliţia Rutieră Română, această aplicaţie este un simulator auto iar nivelurile de dificultate reprezintă diferite grade de alcoolemie în sânge.Ştiai că, de exemplu, la 0.03 la mie, nu apreciezi corect distanţele? Închipuie-ţi ce înseamnă să conduci în asemenea condiţii!… sau încearcă jocul care se găseşte gratuit în App Store.

Gyuri Eperjessy, Director Comercial al Alexandrion Grup România:

“Virusul” noilor tehnologii legate de smartphone-uri se răspândeşte cu o viteză uimitoare. Este un fenomen pe care cred că oricine îl poate observa. Acesta este motivul pentru care am decis să facem primul pas în acest nou mediu de comunicare: pentru că este permeabil, accesibil şi cool în acelaşi timp. Am folosit ideea de joc pe care am transformat-o într-un instrument educaţional şi sper să reuşim, încă o dată, să tragem un semnal de alarmă referitor la riscurile de a conduce sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Dl. Comisar Sef de politie Dinita Lucian – Directorul directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – a afirmat :

Ne propunem să aducem în atenţie aspectele legate de faptul că a conduce după ce ai băut chiar şi numai un pahar cu bere îţi poate schimba radical cursul vieţii, atât celui în cauză, cât şi altora.

“Don’t drink and drive” este o acţiune la sfârşitul căreia ne dorim să constatăm că numărul accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool a scăzut. În acest mod vom putea contribui mai eficient la educaţia rutieră a conducătorilor auto şi vom încerca să salvăm cât mai multe vieţi.”

Descriere joc:

Jocul se desfăşoară pe cinci nivele, reprezentate de gradul de alcoolemie din sânge (0‰, 0,3‰, 0,5‰, 0,8‰ şi 1,1‰). Maşina răspunde la comenzile şoferului conform gradului de alcoolemie şi al efectelor pe care acesta le are asupra corpului uman (reflexe întârziate, vedere înceţoşată, probleme de echilibru ş.a.). La începutul fiecărui nivel al aplicaţiei sunt descrise gradul de alcoolemie aferent şi efectele pe care le produce consumul de băuturi alcoolice la volan. În funcţie de accidentul care se produce (lovirea unui pieton, a altei maşini, a unui stâlp, sau clădiri) este afişată o scenă relevantă, precum şi un text, în care sunt prezentate datele statistice puse la dispoziţie de Poliţia Rutieră Română cu referire la accidentele rezultate în urma consumului de alcool. Aşadar, obiectivul aplicaţiei îl constituie atenţionarea conducătorilor auto asupra consecinţelor pe care le are consumul de alcool la volan.

Thanks Shark.

Pretul initial:
Nume:
Don’t drink and drive!

Gratuit





Developer: ZENERGY COMMUNICA…
Categoria: Entertainment


Descriere: This app is intended for entertainment purposes only and does not provide true analysis of intoxication functionality.

“Don’t drink and drive” is the first world-wide application that aims to signal against driving under the influence. Initiated by Alexa…


Dimensiunea aplicatiei este: 48.7 Mb