Prima Pagina Android Video: Hands-on cu Motorola Xoom Android Honeycomb 3.0

Video: Hands-on cu Motorola Xoom Android Honeycomb 3.0

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9fbcnV5-5hM[/youtube]

Google a prezentat oficial astazi Android 3.0 Honeycomb, prima versiune a Android OS special facuta pentru tablet pc-uri. Pentru aceasta prezentare Google a folosit tablete Motorola Xoom ce vor fi disponibile in curand pe piata si puteti observa cat de bine se descurca tabletele in a rula atat jocuri cat si intregul sistem de operare care este destul de complex. Monster Madness este jocul prezentat in clipul de mai sus. Versiunea de pe tableta reprezinta un port fidel al celei de pe console si puteti observa ca totui se misca extrem de fluent, fara lag sau blocari, insa nici grafica nu e chiar atat de grozava.

In clipul de mai jos avem o scurta prezentare a widget-urilor din Android OS si a sistemului de cupoane pentru cumparaturi. Practic Google va oferi oamenilor reduceri pentru a face cumparaturi atat online cat si offline. Cupoanele pot fi folosite la diverse magazine partenere, Google “imprumutand” sistemul de la compania Groupon pe care a incercat sa o achizitioneze dar nu a reusit.

Android Honeycomb arta foarte bine, se misca si mai bine, are “imprumutate” elemente de la BlackBerry Playbook si de la Safari, insa in final e facut de Google si ne asteptam cu totii sa copieze baietii ceva de pe la altii.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HgsUBzMHvjs[/youtube]

 • crixalis

  Clar e peste iPad

 • Sa vadem daca va fi si peste iPad 2.

 • crixalis

  Tare curios sunt cu ce vine iPad 2, daca nu vine cu ceva inovatar si de top o sa aiba de suferit.

 • nu stiu de ce dar mie Androidul asta mi se pare prea “comercial” – ca filmele alea proaste – oricum tot iOS-ul ramane “tatic” in domeniu…

 • DjCultus

  Va veni asa cum a fost si cu iPhone 4 🙂 !

 • catanzaro27

  Tare aplicatia aia. Lasi tableta acasa (obviously) si te trimite maicata la cumparaturi cand ajungi in mall scoti telu si te uiti pe lista ce a pus maicata sa cumperi cat timp ai fost pe drum. Foarte tare…

 • philip

  Degeaba vine ipad 2, daca nu vine cu un update major de iOS.

 • setu

  misto e ca poti face folder in care poti sa pui pozele salvate de pe net. foarte aproape de ce stie sa faca windows

 • setu

  dupa cum se observa marginea ecranului este mai ingusta decat la ipad iar asta nu e prea bine pentru ca stai cu degetele pe ecran si poti activa alte icon-uri etc. va zic ca si ipad 2 va avea marginile la fel de late ca ipad1 pentru ca asa au fost gandite .

 • com

  http://www.youtube.com/watch?v=iW2F08h_NOk&feature=related
  Prezentarea de catre echipa Motorola deja intrece orice limita a asemanarii cu Apple=)) Blonda spune EXACT ce spune Jony Ive de cativa ani incoace in filmuletele de prezentare ale produselor Apple. E criminal:))

 • onu

  @catanzaro27: pai si http://www.dropbox.com face acelasi lucru :)) si pe Mac, PC, iPhone, iPad.. etc eu il folosesc pe toate 4.

 • Android este o combinatie din elementele mai multor sisteme de operare. Au copiat si au bagat acolo la gramada pentru “marea masa”. iOS ramane pentru cunoscatori si entuziasti si am impresia ca Apple o sa moara cu el de gat daca nu umbla agresiv la design.

 • val

  @ catanzaro27… ceea ce zici tu acolo exista de mult la iphone… wunderlist – free in AppStore (iPhone, iPad, iPod), free pe net (Mac OS X, cred ca si Windows). acest program este defapt un “to do” app dar poti sa scri orice acolo si poti sa il sincronizezi cu 50 device-uri, iPhone, iPad, Pc, Mac bla bla bla…

 • Moss™

  Android este o combinatie din elementele mai multor sisteme de operare. Au copiat si au bagat acolo la gramada pentru “marea masa”. iOS ramane pentru cunoscatori si entuziasti si am impresia ca Apple o sa moara cu el de gat daca nu umbla agresiv la design.

  BINE ZIS ZAONE

 • Setu

  Eu zica ca au combinat elemente din mai multe SO si asta e un lucru bun. Toate lucrurile bune au fost facute cu ajutorul la mai multi.

 • Nu stiu ce nu va place la iOs, este foarte destept lucrat si foarte simplist dpdv al interactiunii cu userul… Eu urasc Android pentru ca trebuie sa apas o suta (de mii…) de butoane ca sa ajung in setarile wireless sa selectezi un hotspot… si aici o sa sara unii pe mine ca pot sa pun widget pe ecran, scrue widget, niste rahaturi care ocupa tot ecranul si care (culmea) mai papa si din baterie…
  In concluzie sper ca Apple sa nu schimbe deloc UI-ul sau daca il schimba, doar sa-l imbunatateasca pe cel actual, care inca este peste concurenta (cred ca d-abia peste 10 ani se va schimba asta si la altii), mai ales ca pe retina este fenomenal… si nu sunt fanboy apple (poate sunt doar fanboy comoditate)… That’s all folks!

 • Mitza

  e foarte bine ce face google cu android. E bun si iOS dar dupa cum arata lucrurile iOS 4.3 daca va iesi cu iPad 2 pe piata nu va fi decat un ipod touch 4g cu un ecran mai mare si conexiune 3g + cateva lucruri unice. Totusi sper ca amanarea lansarii tabletei iPad sa fie cauzata de honeycomb si nu de iphone 4 CDMA