Jocurile pentru iOS genereaza venituri considerabile pentru EA Games

COO-ul companiei EA Games, John Schappert, a declarat in timpul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare ale companiei ca in Q3 2010 EA Games a fost publisherul cu cele mai mari vanzari atat in AppStore cat si in Windows Marketplace. In perioada sarbatorilor de iarna EA Games a derulat o promotie prin care a redus pretul jocurilor proprii, promotie care a fost valabila pe toata perioada in care Apple a inchis iTunes Connect si a blocat accesul dezvoltatorilor la administarea aplicaitilor. Aplicatiile celor de la EA Games au fost in aceasta perioada in top celor mai achizitionate aplicatii si se pare ca aceasta listare a ajutat la cresterea vanzarilor.

In December, a well-timed promotion of our iPhone and iPad games resulted in an unprecedented share and chart position for our titles,” Schappert said. “The day after Christmas, the millions who were activating their new devices, EA held 14 of the top 25 paid apps for the iPhone and 15 of the top 25 paid apps for the iPad. Needless to say we had a record-breaking quarter on iOS.

Desigur ca la aceasta crestere a contribuit si faptul ca Apple a vandut cateva milioane de iDevice-uri in perioada sarbatorilor si toate persoanele care si-au achizitionat/au primit dispozitivele au cumparat aplicatii din AppStore.