Apple trece in era digitala, vinde software doar online, elimina DVD-urile din magazine

Boxed software – sau software vandut prin DVD-uri/CD-ROM-uri frumos ambalate, va disparea complet din magazine Apple in viitorul apropiat. Avand in vedere succesul AppStore-urilor, Apple se gandeste sa vanda software doar prin intermediul magazinelor sale online. Daca veti dori sa achizitionati iWork, iLife, Mac OS X, va trebui sa faceti achizitia din magazinul online si sa descarcati de acolo intregul software. Parerea mea este ca ideea este departe de a fi practica, in special pentru cei cu conexiuni slabe sau inexistente la internet care vor avea dificultati destul de mari in a isi procura un program sau o suita de programe de cativa GB.

When you purchase a Mac at an Apple Retail store an employee will help you setup your e-mail accounts, walk you through the Mac App Store, setup an iTunes account for you, and show you the basic pointers of owning a Mac. Some stores will even have dedicated Mac setup stations.

Pentru Apple schimbare ar fi buna deoarece ar elibera foarte mult spatiu in magazinele sale, spatiu care ar putea fi utilizat pentru vanzarea de accesorii pentru iDevice-uri sau Mac-uri. Recent Apple a implementat in magazinele proprii un program prin care orice persoana care isi achizitioneaza un Mac are parte de setarea gratuita a acestuia. O adresa de e-mail, setarea parolei pentru cont, setarea unui cont iTunes, totul poate fi facut direct din magazin de catre un consultant al companiei. Apple va face aceasta trecere pana la urma si probabil multi dintre clienti se vor gasi in neferitita postura de a astepta ore bune pentru a descarca un program de la Apple.

5 COMENTARII

  1. Elimina discurile din Apple store pentru ca nu poate nimeni cumpara Mac OS X fara sa detina un mac, care este o prezenta rara intr-un ocean de PC-uri. Si nu ar trebui comentat nimic de viteza de internet. Nu se laudau multi pe acest site ca Apple este pentru o anumita categorie de oameni ce isi permit luxul comfortul si perfomanta unu Mac in casa? Daca asa este cazul atunci sunt sigur ca isi pot permite si o conexiune de internet buna