Video: Apple TV ar putea deveni o platforma de online gaming

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jDvEzojpkoU[/youtube]

iOS 4.3 beta 3 contine informatii extrem de interesante despre Apple TV, mai exact vorbim despre niste intrari care indica faptul ca posesorii de Apple TV ar putea folosi dispozitivul pentru a juca jocuri online. In fisierele de sistem ale iOS 4.3 beta 3 au fost gasite referinte privitoare la “ATVGames” si “ATVThunder”, cel din urma reprezentand numele unui posibil gamepad sau alt accesoriu pentru controlat caracterele in jocuri. Se pare ca Apple pregateste si o noua interfata asemanatoare cu cea din Game Center, insa ar putea include posibilitatea de a programa jocuri online plus inca o interfata pentru AppStore de unde vor putea fi descarcate jocurile.

Several references have been found pertaining to “ATVGames” and “ATVThunder” that point to a controller of some sort, leaderboards (think Game Center), a way to schedule games (multiplayer?), and a store front (think App Store, iTunes). We’re particularly intrigued by two strings — “com.apple.appletv.play.live.thunder” and “.play.archive.thunder” — but what those actually mean in the grand scheme of things is ultimately ambiguous.

Ar fi interesant ca Apple sa transforme Apple TV intr-un fel de consola care ar permite utilizatorilor sa joace jocurile din AppStore pe un ecran TV. Desigur ca aici exista problema graficii, insa Apple ar putea face un AppStore special doar pentru Apple TV care ar contine jocuri cu rezolutie mare special destinate acestui produs. Apple ar ataca piata consolelor si ar avea mai mult ca sigur un succes extraordinar daca ar reusi sa convinga dezvoltatorii sa ofere jocuri interesante la preturi reduse. Jocurile pentru console costa zeci bune de dolari si nu ar strica sa o vedem pe Apple implicata si in acest segment.

1 COMENTARIU