Aplicatie pentru iPhone care te ajuta sa anunti gropile din asfalt la primarie

Nu doar orasele din Romania au o problema cu gropile din asfalt ci si cele din SUA iar primaria orasului Boston intentioneaza sa produca o aplicatie pentru smartphone-uri care va alerta automat oficialitatile cu privire la existenta unor gropi in asfalt. Aplicatia ar urma sa utilizeze GPS-ul si accelerometrul terminalelor si ar functiona ca asa: de fiecare data cand treceti peste o groapa aplicatia ar “simti” denivelarea folosind accelerometru, ar nota pozitia pe harta si ar trimite primariei locatia pe harta unde ati lovit acea groapa. E o metoda foarte ingenioasa de a afla unde anume se gasesc gropile si e interesant ca primaria apeleaza la ajutorul cetatenilor.

The application relies on two components embedded in iPhones, Android phones, and many other mobile devices: the accelerometer and the Global Positioning System receiver. The accelerometer, which determines the direction and acceleration of a phone’s movement, can be harnessed to identify when a phone resting on a dashboard or in a cupholder in a moving car has hit a bump; the GPS receiver can determine by satellite just where that bump is located.

Stiu ca la un moment dat exista o idee si pentru o aplicatie romaneasca, care sa aiba identificate o buna parte dintre gropile existente in orasele noastre, dar probabil s-a renuntat la idee intre timp. So, ce parere aveti, ati folosi o asemenea aplicatie cand conduceti pentru a anunta autoritatile in legatura cu problemele din trafic? Aplicatia despre care am vorbit se numeste Street Bump, este in proces de dezvoltare si va fi disponibila pentru cetatenii orasului Boston in curand.