Prima Pagina Apple Noi terminale iPhone ieftine si MobileMe gratuit de la Apple

Noi terminale iPhone ieftine si MobileMe gratuit de la Apple

Saptamana aceasta a aparut un zvon care indica faptul ca Apple lucreaza la un nou model de iPhone, mai mic si mai ieftin care va fi folosit drept “arma” pentru stoparea cresterii platformei Android. Wall Street Journal confirma acest zvon cu surse independente, dar modifica putin substanta informatiilor. Conform publicatiei, Apple lucreaza la un nou model de iPhone mini care va avea doar jumtate din marimea unui iPhone normal si va fi disponibil la jumatate de pret in magazine. Acest dispozitiv poarta numele de cod N97, ar urma sa fie disponibil din vara la operatorii de telefonie mobila si va genera incasari record pentru Apple avand in vedere pretul destul de mic la care va fi comercializat.

One of the people, who saw a prototype of a new iPhone several months ago, said the new device is intended to be sold alongside the current line of iPhones and would be about half the size of the iPhone 4. The phone, one of its codenames is N97, would be available to mobile carriers at about half the price of Apple’s main line of iPhones, the person said.

Pe langa noul model de iPhone, Apple intentioneaza sa ofere MobileMe gratuit pentru toti clientii sai in ideea de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a isi salva gratuit pozele filmele/etc pe serverele Apple si de a avea acces la ele oricand simplu si usor. Conform celor de la Wall Street Journal aceasta strategie a fost gandita in ideea de a elimina necesitatea cresterii memoriei terminalelor dar si pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de streaming audio folosind MobileMe. Aparent Steve Jobs ar fi implicat activ in acest proiect desi el este acum “plecat” in concediu medical si Tim Cook a preluat functia sa.

Apple also is exploring a major overhaul of its MobileMe online storage service, the people familiar with the matter said. The service currently requires an annual subscription payment of $99 to $149. Apple is considering making Mobile Me a free service that would serve as a “locker” for personal memorabilia like photos and videos, eliminating the need for consumers’ devices to carry a lot of memory, the people familiar with the situation said. MobileMe could become a focal point for an online music service that Apple has been developing for more than a year, the people said.

Aceasta strategie s-ar putea dovedi extraordinar de profitabila pentru Apple deoarece ar insemna accesarea unor noi segmente ale pietei in care terminalele iPhone nu atrageau clienti datorita pretului ridicat. MobileMe este unul dintre serviciile pe care multi clienti Apple si-ar dori sa il aiba, deci transformarea acestuia intr-un serviciu gratuit accesibil nativ din iOS ar insemna un mare pas inainte pentru companie.

Desigur ca deocamdata vorbim despre zvonuri, insa ar fi miscari inteligente din partea companiei mai ales ca acum exista o paleta atat de mare de optiuni in ceea ce priveste smartphone-urile si tabletele.

 • Share it please!

 • Petre

  Depinde si ce sau cat va fii disponibil din pachetul MobileMe avand in vedere ca acum cele doua versiuni oferite de Apple, personal si Family Pack sunt la preturi destul de piperate si nu cred ca varianta free va acoperi toate servicile oferite momentan de MobileMe.
  Eu folosesc deja de cativa ani MobileMe-ul, sunt exterem de multumit de el cu toate ca fac n efort major in fiecare an sa-l pot achita si personal as fi extrem de bucuros sa-l pot folosi free.Vom vedea ca ceva va fii cu siguranta

 • Daca ofera file sharing gratuit e foarte ok.

 • Tigris Regalis

  Presupun că va fi oferit mai puțin spațiu de stocare la versiunea gratuită de MobileMe decât la cea plătită.

  Cât despre iPhone mini, sunt curios dacă vor exista și alte diferențe în afară de mărimea ecranului (limitări la iOS?).

 • Mihai_rt

  MobileMe gratuit pt toți clienții ar fi super

 • Cashix

  Si eu platesc mobileme dar nu cred ca va deveni gratuit. Hosting-ul pentru site costa,discul virtual costa. Poate vor oferi gratuit adresa de mail si sync contacte/calendar. Pentru cel platit eventual mai mult spatiu si un pret mai mic? 😉

 • Pingback: iPhone mini cu voice navigation si cu ecran pozitionat diferit()

 • Pingback: iPhone mini cu voice navigation si cu ecran pozitionat diferit()