Operatorul 3 din Anglia si Irlanda blocheaza accesul la Cydia

Azi dimineata chpwn a a dat retweet pe Twitter unui mesaj foarte interesant in legatura cu operatorul de telefonie mobila 3 din Anglia si Irlanda care blocheaza accesul clientilor prepay si al abonatilor la Cydia. Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, accesarea paginii principale a Cydia este blocata, in locul ei fiind afisata o pagina a Yahoo catre care operatorul redirectioneaza traficul. In mod normal operatorii de telefonie mobila nu ar trebui sa restrictioneze traficul catre nimic decat daca exista abuzuri si e greu de spus ca serverele Cydia ar fi “atacat” in vreun fel infrastructura operatorului 3.

Situatia e identica si in Anglia unde  clientii prepay ai operatorului 3/Three care incearca sa acceseze Cydia au parte de imaginea de mai jos. Imaginea ar putea fi falsa, insa ma gandesc la faptul ca, chpwn nu ar fi dat retweet unui asemenea mesaj daca el ar fi intr-adevar fals. Se pare ca problema e destul de raspandita printre clientii 3 care din anumite motive nu pot accesa o varietate de site-uri de pe web.

UPDATE: Se pare ca accesul la aplicatia Cydia a fost blocat si in China.

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/ccpj/status/36677629012611072″]

10 COMENTARII

  1. Inchizi usa, intram pe geam 🙂 In loc sa blocheze pirateria, ar putea taxa anumite servicii. De ex pt 0.79 de dolari/euro ai putea descarca anumite tweak-uri ce nu sunt incluse in iOS. Daca se impotrivesc si interzic ceva nu iese profit. părerea mea

  2. @Cosmin2310
    Chiar daca ar bloca si accesul de pe Wifi ( prin exagerare ) tot exista proxiuri tot exista alte metode! Cum spune si ticu, inchizi usa, intram pe geam ! :))