iPhone nano fara spatiu de stocare, va functiona prin MobileMe

Dupa informatiile aparute astazi de la Wall Street Journal care indicau faptul ca odata cu iPhone nano, sau versiunea “lite” a iPhone, vom avea parte si de noi servicii gratuite ale MobileMe, Cultofmac scrie un articol in care sustine ca noul iPhone nu va avea spatiu de stocare  absolutdeloc. Aparent Apple ar opta pentru scoaterea totala a modulelor de memorie interna din terminale pentru a reduce costurile dispozitivului. In lipsa unei memorii fizice dispozitiviul ar urma sa functioneaza pe baza continutul oferit prin MobileMe, adica filme, muzica, totul disponibil prin servicii de tip streaming.

Apple decided to lose some of the memory, which is by far the most expensive component of the iPhone (up to one-quarter of the device’s cost, according to iSuppli estimates).

By “some” of the memory, we mean ALL of the memory. The iPhone nano will have no memory for onboard storage of media, our source says. It will have only enough memory to buffer media streamed from the cloud.

“I’m talking strictly storage memory here,” said our source.

Suna foarte foarte neobisnuit nu? Sa renunte Apple la modulele de memorie ultra rapide de capacitate mare in favoarea unor servicii de streaming? Ar putea fi posibil pentru muzica si filme, insa ce facem cu aplicatiile? Daca nu avem spatiu de stocare nu putem rula aplicatii, iar a astepta pana ni se deschide o aplicatie folosind o conexiune de internet e destul de incomod. Sincer sa fiu imi vine extrem de greu sa cred ca Apple ar putea renunta de tot la memoria interna a iPhone-ului pentru ca ar face dispozitivul semi-inutil deoarece nu am putea instala/copia absolut nimic pe el, totul ar trebui facuit de pe un calculator si ar fi nevoie de o conexiune de internet pentru a face orice actiuni pe dispozitiv.

Ce parere aveti, va renunta aApple la memoria interna a iPhone-ului?

19 COMENTARII

  1. Dacă face Apple asta, dau foc la sediul din Cupertino.Dau 500-600 de euro şi ei se zgârcesc la o memorie internă frate???Atunci ţineţi-vă iPhone 4-le voastre cu dinţii că-i ultimul la care nu s-a zgârcit la nimic!!

  2. Eu cred ca va avea ceva de genul 4GB de memorie, ca deja s-a super ieftinit la capacitatea asta. Aplicatii in astia 4GB, restul va fi streaming. Altfel ar fi stupid. Dar tot ei au scos si ipod shuffle fara butoane, deci orice e posibil :))

  3. Singurul lor dispozitiv fără memorie este Atv2 care trebuie ținut in casa si nu umblu cu el in buzunar. Deci nu cred ASA ceva…asta înseamnă ca nici AppStore sa nu aiba

  4. Are you kidding me??? Daca nici memorie nu are device-ul ala atunci pe ce mai dau banii? Deci, hai sa rezumam:

    1. memorie nu
    2. va fi mai mic si avand in vedere ca probabil va fi capacitive touch-screen, o sa fie un calvar sa scrii pe el (indiferent cat de mici ai avea degetele)

    ce urmeaza sa ma scoata? bateria? Il fac cu incarcare prin streaming sau cum?

    eu zic sa scoata tot mai putin modulul GSM (ca sa fie totusi telefon, nu de alta), conectat la o baterie 777 (neinclusa in pachet, evident, pentru ca asta l-ar face mai scump cu 0.000000000000001 Euro) si gata iPhone-ul. Si unde mai pui ca va fi al naibii de mic! Microscopic de-a dreptul.

    What’s wrong with the world?

  5. Ciumpalacilor, chiar nu o sa cumparati jucaria daca o sa fie 800 ron la Germanos -fara abonament???

    Cred ca Apple e pe cale sa dea lovitura pe segmentul mid-range si low end.
    Se spune ca acest telefon o sa se vanda dupa modelul prepay.

  6. Luati aminte de la Mihai, cum sa fii prost, sa nu stii sa te exprimi frumos. Si da , toti cei care vin cu misto-uri vor primi apelative de genul asta de la mine.

  7. Stai un pic…si cand sunt in concediu cum dau streaming daca nu am laptop? Adica nu se omoara practic ideea de telefon asa?:| Si totusi ce companie de zgarciti. Castiga cei mai multi bani pe telefon vandut si nu sunt in stare sa tranteasca 8 gb de memorie intr-un telefon? Jalnic…Sper ca totusi e doar un zvon ca altfel nu vad lucrurile bine pentru apple

  8. @ Mihai Sincer cred ca toata lumea e de acord ca nu ii pasa nimanui de decizia ta. Cat timp vorbesti ca ultimul golan nici nu vreau sa te mai vad pe acest site

  9. Super, dupa ce inveti sa vorbesti te poti intoarce, n-am nevoie de persoane incapabile sa isi exprime opiniile intr-un mod coerent si fara sa apeleze la injurii. Asta demonstreaza doar cat de limitat esti, dar sunt sigur ca nu te intereseaza pentru ca oricum tu ai dreptate.
    Revenind, eu vad un iPhone nano fara gps, giroscop, cu memorie mica, ecran ceva mai mic, baterie mai slaba, etc. Nu au cum sa scoata modulele de memorie pentru ca nu mai putem rula aplicatii.

  10. Îmi amintesc că atunci când a apărut primul iPhone cu cei câțiva GB de memorie internă, restul telefoanelor aveau de la câțiva kB la câțiva MB, doar modelele de top aveau un pic peste 100MB, iar aplicațiile disponibile se rezemau la câteva Java applet-uri minuscule.

    Pentru un telefon care să se dea gratis la abonament ar fi OK un iPhone fără memorie pentru aplicații, dar cu posibilitatea de streaming pentru audio-video, ar fi chiar mai mult decât puteau telefoanele mai sus amintite și în niciun caz n-ar fi mai prejos decât celelalte telefoane oferite gratuit sau la doar câțiva Euro la abonament.

    Eu mi-aș lua tot versiunea de iPhone cu memorie internă, dar nici n-am fost vreodată genul care să caute telefoane low-end. Publicul lui iPhone nano sunt clienții actuali de Nokia cu butoane, de Huawei și altele asemenea, oferite de operatori la abonament. Apariția unui astfel de nano ar bulversa complet segmentul de telefoane dominat de Nokia în prezent și ar elimina probabil ireversibil telefoanele clasice cu 12 butoane de pe piață.

  11. Ideea e că dacă operatorul îți oferă gratuit sau pentru câțiva Euro să alegi să primești la abonament un telefon clasic cu 12 butoane sau un iPhone nano, care poate tot ce poate cel clasic dar are touchscreen, toate funcțiile iOS și media streaming și costă tot atât (adică mai nimic), ce alegi? În acest context, iPhone nano ar avea un mare succes.

  12. @Mihai

    Ciumpalacilor, chiar nu o sa cumparati jucaria daca o sa fie 800 ron la Germanos -fara abonament???

    Raspuns final, NU! Pentru ca nu ma intereseaza DOAR sa fie ieftin si NU il iau pe post de jucarie ca sa am cu ce ma da rotund in fata pitzipoancelor. Ma intereseaza sa fie (mai) ieftin si cel putin la fel de bun (si nu cred ca cer prea mult avand in vedere ca la capitolul dotari…iPhone nu e chiar la inaltimea pretului cerut si pare sa sfideze ce se intampla in curtea celor de la Google). Asta ar insemna pentru mine o oferta pe care sa n-o pot refuza.

  13. Radu, compromisuri de genul “ieftin si la fel de bun” nu prea exista si oricum nu fac parte/nu au facut niciodata parte din politica Apple.

  14. Parerea mea este ca iPhone, vrea sa bage si un program de ascultat muzica sau vazut filme, dar cu plata. Astfel ar selecta publicul cu bani, s-ar face un abonament mai special pentru cei ce utilizeaza internet mobilul mereu. Deci cumperi telefon ieftin, ok.. dar dai la abonament si la alte servicii mai mult decat te-ar ajunge sa iei un iPhone cu memorie interna de 32GB si sa bagi piratereala pe el. Sunt oameni care ar da 10 centi pe o melodie sau 1 euro pe un film decat sa downloadeze ilegal de pe net. In unele tari esti prins usor si pedepsit, deci ei nu vor avea in vizor tari precum Romania unde 90% e Download, si 10% cumparat online, ci invers.
    Asta e parerea mea, buna sau rea;))