iPhone nano fara spatiu de stocare, va functiona prin MobileMe

Dupa informatiile aparute astazi de la Wall Street Journal care indicau faptul ca odata cu iPhone nano, sau versiunea “lite” a iPhone, vom avea parte si de noi servicii gratuite ale MobileMe, Cultofmac scrie un articol in care sustine ca noul iPhone nu va avea spatiu de stocare  absolutdeloc. Aparent Apple ar opta pentru scoaterea totala a modulelor de memorie interna din terminale pentru a reduce costurile dispozitivului. In lipsa unei memorii fizice dispozitiviul ar urma sa functioneaza pe baza continutul oferit prin MobileMe, adica filme, muzica, totul disponibil prin servicii de tip streaming.

Apple decided to lose some of the memory, which is by far the most expensive component of the iPhone (up to one-quarter of the device’s cost, according to iSuppli estimates).

By “some” of the memory, we mean ALL of the memory. The iPhone nano will have no memory for onboard storage of media, our source says. It will have only enough memory to buffer media streamed from the cloud.

“I’m talking strictly storage memory here,” said our source.

Suna foarte foarte neobisnuit nu? Sa renunte Apple la modulele de memorie ultra rapide de capacitate mare in favoarea unor servicii de streaming? Ar putea fi posibil pentru muzica si filme, insa ce facem cu aplicatiile? Daca nu avem spatiu de stocare nu putem rula aplicatii, iar a astepta pana ni se deschide o aplicatie folosind o conexiune de internet e destul de incomod. Sincer sa fiu imi vine extrem de greu sa cred ca Apple ar putea renunta de tot la memoria interna a iPhone-ului pentru ca ar face dispozitivul semi-inutil deoarece nu am putea instala/copia absolut nimic pe el, totul ar trebui facuit de pe un calculator si ar fi nevoie de o conexiune de internet pentru a face orice actiuni pe dispozitiv.

Ce parere aveti, va renunta aApple la memoria interna a iPhone-ului?