Video: Nokia prezinta imagini cu terminale Windows Phone 7, nu renunta la Symbian

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b1QSixAE4F8[/youtube]

Aseara Nokia a tinut o conferinta la Mobile World Conference unde noul CEO Stephen Elop a vorbit despre strategia pe termen lung a acompaniei. In cadrul acestei conferinte au fost prezentate si cateva imagini cu viitoarele terminale Windows Phone 7 si acestea aratau identic precum in imaginile prezentate de mine acum cateva zile. Elop a sustinut ca Nokia se va concentra in viitor pe producerea terminalelor ce ruleaza Windows Phone 7 insa nu va renunta la Symbian deocamdata. Vechiul sistem de operare va avea parte de cateva upgrade-uri si va fi cel mai probabil folosit in terminalele mid/low-end. Noile dispozitive cu Windows Phone 7 ar trebui sa fie disponibile in cursul acestui an.

Interesanta este strategia celor de la Nokia care au ca prim obiectiv intrecerea Android si nu a iOS, semn ca sistemul de operare al celor de la Apple nu reprezinta o amenintare in viziunea celor de la Nokia. Probabil cota de piata pierduta in fata iOS si profitul cedat iDevice-urilor conteaza mai putin pentru Nokia. Declaratiile sunt mai mult ca sigur gandite pentru a minimiza impactul avut de iOS asupra pietei, insa in final consider ca tot Nokia va avea cel mai mult de pierdut.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IlO1a22UC7U[/youtube]

6 COMENTARII

  1. Oare cu ce vor veni ei noi pe spatele celor ce la Windows ? Hmm…Windows e novice in platforma mobila , deci vor trece ani 3-4 ani pana vor reusi impreuna sa ajunga la standardele necesare ! In primul rand platforma conteaza ,pentru a folosi totodata capacitatea hardware care sper sa fie una revolutionara * ceea ce nu cred cu Ballmar * :)) ! Cuvantul oricum si-l va spune in proportii mari el pentru ca pana la urma “ingrijeste un bolnav” !:)

  2. interesant este ca la aceasta conferinta toti cei care sunt in pulbic au laptopuri de la apple si chiar scriu pe iphone uri deci …cum ar lasa ei aceste gageturi de la apple pt ceva de la nokia care abia este l ainceput ? vom vedea

  3. Totusi foarte inteligent gandit. Nu transforma platforma Win phone 7 intr-o “curva” ce merge si pe device-uri mid si low end. Windows mobile este o platforma veche dar care nu a dominat niciodata piata OS. Totusi pentru a deveni relevanti acordul cu Nokia era necesar. Cat despre faptul ca Nokia vede un adversar mai puternic in Android decat in iOS, era si logic. Nu poti domina piata cu un soft blocat pe un singur telefon

  4. @gsmmaniac: Daca cineva si-a optimizat deja stilul de lucru pentru MAC sau PC, nu va trece in tabara cealalta. De obicei shift-uri intre platforme fac cei care nu folosesc acea platforma la “beginner level”. Nu cred ca mai putem discuta in 2011 care platforma e “mai buna” (OSX, Win, Linux etc). Fiecare alege platforma pe care lucreaza cel mai eficient.
    (@Domnul Avocat Nicolae) La fel, si sistemele de operare pentru platformele mobile vor ajunge la maturitate – indraznesc sa spun ca Win 7 mobile va ajunge mai repede, pentru ca nu trebuie sa inoveze prea mult, trebuie doar sa inglobeze inovatii deja realizate (in mare parte de Apple) – moment in care “cea mai buna” o sa fie cea pe care lucrezi cel mai eficient.

  5. Nu știu cum gândește Nokia să folosească WP7 la telefoane high-end când ceilalți producători o văd ca o platformă care nu se potrivește pentru high-end (chiar era o declarație de la LG care spunea că WP7 este o platformă cam plicticoasă, potrivită doar pentru telefoane mai simple), de aceea este folosită pentru smartphone-urile mai ieftine. Iar acele jucărele colorate din pozele Nokia nu arată nici ele a “high end”, mai degrabă a “feature phones” (mid level).

    Se poate ca Nokia să nu înțeleagă nici acum pe deplin ce își doresc oamenii cu adevărat, cum trebuie să arate un produs care să stârnească pasiuni și care să fie dorit cu ardoare de potențialii clienți.

  6. Nokia are drept CEO un fost angajat al Microsoft, chiar credeai ca vor alege platforma Android? Come on. Microsoft avea nevoie de o companie foarte mare care sa vanda terminale cu acest sistem de operare, acum arei si probabil o va baga in pamant cu sistem de operare cu tot.