Prima Pagina iDevices Video: Snapkeys – tastatura invizibila pentru iDevices

Video: Snapkeys – tastatura invizibila pentru iDevices

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=28KEVi5rbcs[/youtube]

Snapkeys este o noua interfata virtuala pentru smartphone-uri si tablete care permite utilizatorilor sa introduca text folosind o tastatura invizibila. Compania a dezvoltat un sistem ce permite utilizatorilor sa tasteze pe ecran folosind o tastatura invizibila si un sistem foarte inteligent de recunoastere a cuvintelor. Dupa cum vedeti in clipul video de mai sus tastatura este pozitionata normal in partea de jos a dispozitivului, indiferent de orientarea acestuia. Tastare se face normal, ca si cum ati avea o tastatura pe ecran, singura diferenta fiind ca in acest caz noi nu o vedem. Fara sistemul inteligent de predictie a cuvintelor aceasta tastatura ar fi mai mult decat inutila pentru ca foarte multa lume nu ar “nimeri” cuvintele.

Snapkeys a fost prezentata la Mobile World Conference din Barcelona in cursul zilei de ieri. Conceptul este foarte interesant si dupa cum vedeti functioneaza foarte bine cu dictionarul englez, problema e functionalitatea cu celelalte limbi. Ma indoiesc de faptul ca va recunoaste prea multe cuvinte in limba romana, deci pentru noi ar fi destul de inutila, dar conceptul in sine e interesant.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eNFSksZ4epg[/youtube]

  • Share it please!

  • Mircea Mihai

    O panarama de program. Ce poti face cu ea in afara sa scrii? Macar de era integrata intr-un client de ym sau altceva…

  • symbianfreak

    coool… Acum poti sa scrii pe un touch-screen fara sa vezi tastele. Eram sarcastic, in caz ca cineva m-a crezut. Stupida aplicatia (parerea mea)! Poti sa scrii fara sa te uiti la tastatura, dar asta doar dupa ceva vreme de exercitiu si doar daca poti sa simti tastele, pe un device cu tastatura mecanica, dar NU poti sa scrii (cel putin nu cu precizie) pe un touch-screen daca nu vezi pe unde dai cu dejtu. Eu am probleme si asa cu scris-ul pe iPod touch pentru ca, cu toate ca vad tastele, tot mi-e greu sa nimeresc cateodata exact tasta pe care o vreau. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi daca nici nu as vedea tastatura.

  • com

    @symbianfreak: sarcasm fail! =)))