Camera iPhone 4 vs camera Samsung Galaxy S 2

Samsung Galaxy S 2 a fost prezentat oficial de catre Samsung duminica in cadrul Mobile World Conference de la Barcelona. Noul dispozitiv are o camera de 8 megapixeli cu flash LED care teoretic ar trebuis a fie mult mai buna decat camera de 5 megapixeli a terminalului iPhone 4 nu? Ei bine nu.. veti vedea in pozele de mai jos ca iPhone 4 face poze de o calitate mai buna decat Samsung Galaxy S 2. Cei de la iSpazio au facut pozele de mai jos la Barcelona folosind un Samsung Galaxy S 2 disponibil pentru teste, insa ei sustin ca terminalele nu ruleaza versiunea finala a Android si asta ar putea afecta calitatea pozelor.

Ce parere aveti, care camera vi se pare a inregistra poze mai bune?

55 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi … s-a umblat la poze.

    P.S: Ia vedeti prima poza cat de zgariata e lentila Galaxy’ului de cat s’a umblat cu el. E normal ca pozele sa nu iasa cum trebuie.

  2. N-are rost sa le comparam,e net superioara camera iphone-ului.Oricum ambele fac poze decente,doar nu mergem sa filmam o nunta deci pentru snapuri sunt ok ambele.Sa nu uitam ca-s telefoane nu aparate foto.

  3. 1) Samsung avea lentila murdara. Se vede si in primele poze.
    2) Telefonul nu este in stadiul final
    3) Intrati si voi pe situl de la ispazio, luati pozele in marime adevarata si o sa vedeti mai bine cum sta treaba:
    In prima poza, SGS2 supraexpune logo-ul Samsung si poza pare nereusita. i4 supraexpune logo-ul insa aproape insesizabil, dar in rest poza are o tenta de albastru.
    A doua poza este mai intunecata la SGS2, insa detaliile sunt mult mai bune, zgomotul este mai mic si textul ramane bine focalizat la coloana din dreapta. Ia i4, se observa din nou o usoara tenta de albastru si textul nu mai poate fi citit pentru acea coloana.
    A treia poza… i4 fain! Nu mai exista nimic vizibil in fundal. La SGS2 poza arata mai bine, fundalul este in regula, dar trandafirul nu este ata de bine focalizat.
    In ultima poza, SGS2 prinde mai multe detalii, probabil printr-un ISO mai ridicat, dar siluetele oamenilor sunt blur din aceasta cauza. La i4 poza e mai intunecata dar mai clara.
    4) Verdictul? Daca cititi commentariile celor de pe iSpazio o sa vedeti ca lumea e inpartita. Unii preferea iPhone, dar altii ar alege SGS2 pentru culorile mai “realistice”.
    5) @viorel esti chior!
    6) @cata diferenta de la cer la pamant… Sincer? Banuesc ca ai ales iPhone pentru ca esti fanboy, nu dintr-un motiv serios.
    7) Am iPhone, imi plac produsele Apple, dar sincer m-am saturat sa vad toti taranii cu iPhone care ar imparti pumni si picioare in stanga si dreapta pentru pentru a idolatiza Apple, Steve Jobs, cultul Mac in general. Apple nu e face chestii perfecte!

  4. Dupa cum vezi si aici lumea e impartita, diferenta nu e mare deloc, nu cred ca s-a umblat la camera doar de dragul de a face pozele aiurea. Daca e vreo eroare in captarea pozelor presupun ca nu e intentionata.

  5. In primul rand, in prima poza nu apare samsungul cu care s-a facut pozele la barcelona..aceea e o poza luata de pe net drept coperta a acestui topic. Si da, un galaxy s2 nu va scoate poze mai bune decat un iphone 4..am 3gs si colegul meu are galaxy s. Si al meu scoate poze mult mai bune 😉

  6. Auzi la @bogdanobi, zgomotul in poza a 2-a este mai mic =)) multa minte le mai trebuie unora..probabil s’a uitat la pozele alea la monitorul de la radio :-j

  7. Se stie ca Samsung are o camera proasta, nu m-ar mira sa nu se fi umblat la poze, da, poate filmeaza mai bine ca I4, dar photo, let’s be serious.

  8. La modelul anterior, la Samsung, calitatea era cu mult sub Iphone4, asa cum o sa repeata situatia, probabil, la iphone5! si nu din auzite, ci probate in diferite okazii. semnat – un taran 😀

  9. @Catalin, ba incultule, tu sti ce inseamna zgomotul unei poze?
    Nu am zis “noise” ca sunt multi tarani pe aici ce nu stiu engleza. Da oricum nici terminologia nu o cunosc asa ca tot degeaba…
    Du-te si fa-ti poze cu 3GS in baie!

    P.S. Aprinde lumina sa nu iasa pozele cu zgomot 😛

  10. clar ..nu degeaba “i 4“ este un dispozitiv calumea pus la punct…parerea mea.. iphone oricum rupe camera la samsung.si va rupe tot timpul la toate…si inca ceva fratiilor.!! sa nu uitam ca e un telefon aparut in vara anului 2010, iar samsung gs2 este recent…..deci.

  11. @ sly : prietene tu probabil esti unu dintre aia care o tine una si buna…degeaba suferim de noi , samsung a avut mereu camere bune + ca la 8 megapixeli o depaseste clar pe cea a lui i4 😉 pozele de mai sus sunt niste pamfleturi

  12. oricum gandestete cand a fost scos iphone 4 si uitate la samsung galaxy s …(diferenta 7 luni de zile)-aici nu cred ca mai ai ceva de zis..
    infine recunosc fan iphone 4 si am si iphone 4 dar..tot timpu am sa fie ceva cu un pas inainte ..si suprafetele de la iphone si ca si rezistenta si asamblare de design nu vorbim cel mai tare…!!

  13. ca sati dau putin peste nas 🙂 galaxy S nu are flash si totusi face pozele spre foarte bine . Si eu nu vorbeam de design sau de altele vorbeam de camera…daca tu simti nevoia sa ne arati ca esti un bun cunoscator in domeniu…mai ai de recuperat .

  14. Are flesh da tot chinezarie si plasticaraie ieftina cu multi mega pixeli si card si blutuf si de cocalar si chinezesc . Ma … pe samsung.

  15. hai termina .. sincer nu cred 100% in comparatia facute la pozele astea. dar gandestete ca e mult timp intre i4 si gs2 …deci daca imi dai dreptate atunci zicem ca.. cele 2 nici nu ar fii oke sa le comparam doar pentru ..ca e mare diferenta de lansare intre cele…

  16. dintre cele 2, tot slr-ul meu eos 550d face poze mai bune, dar la cat se pricep unii pe-aici, si ip4 si galaxy s2 sunt perfecte pt scopul propus, acela de pocnitori megapixelate…

  17. Va zic eu ce-a mai buna camera este a terminalului htc legend HTC LEGEND HTC LEGEND -my phone (glm) nu va mai contraziceti aiurea ca oricum fiecare are alte pareri deci… :))

  18. Voi fi posesoru unui iphone 4 si dupa sa vedem ce mai zici daca si atunci mi se mai blocheaza le arunc pe geam. (incepe meciu gata cu comentariile )

  19. nu sufar doar ca ma enerveasa ca o copie incearca sa fie mai tare decat originalul. pe mine nu ma intereseaza megapixelii daca ma interesau imi luam un aparat foto cu 30j de mi de giga pixeli .

  20. ai si tu dreptate , si la tablete la fel …acum nush cei de capu la honeycomb din ce am vazut e interesant. oricum parerile sunt impartite

  21. normal ca sunt impartite si fiecare e liber sa isi cumpere absolot ce doreste dar nu trebuie sa se dea cu pietre in iphone . parerea mea

  22. OK, toate telefoanele din lume sunt copiate dupa iPhone. TOATE. Sa dam timpu inainte sa zicem… iulie 2011 cand o sa apara iPhone 5. BAM!! Ce ar putea aduce noul iPhone?
    – procesor Dual-Core = copie LG
    – ecran mai mare = copie HTC/Samsung
    – mai mult RAM = copie Motorola
    – NFC = copie Samsung
    – HDMI = copie LG
    – ecran 3D = copie LG
    – camera mai mare = copie Motorola/HTC/LG/Samsung
    – camera 3D = copie LG
    De chestiile astea nu mai comenteaza nimeni nimic? Urmatorul iPhone o sa fie o copie hardware a celorlalte modele.

    Cat despre desigul de care se vorbeste atat de mult ca este copiat: Apple a luat un ecran, un buton si un difuzor si le-au pus pe un telefon. CE MAI SIMPLA METODA. Cat despre marginile lui, ai doua variante: rotunde sau drepte. Simplu

    Cand Ford a produs prima masina din lume cu 4 roti, restul au facut la fel. Era chestia cea mai logica de facut. De atunci toti fac la fel si nu cred ca nimeni te acuza pe drum ca masina ta e “CLONA COPIE FURACIUNE”.

    Aaaa, si inca o chestie, fara Android, Apple nu ar fi ajuns aici cu iOS. NU ar fi fost concurenta.

    Apropo, “Adroid” a existat inainte la iPhone OS: http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)
    si primul telefon touchscreen cred ca a fost introdus de Motorola: http://www.gsmarena.com/phone.php3?idPhone=331 .

    Industria IT este o industrie mereu in dezvoltare unde conteaza mult sa apleci urechea si la ce fac ceilalti.

    Inainte de a acuza, documenteaza-te si vino cu argumente!

  23. Ca iPhone 4 e net superior, e clar si pentru Apple haters, ba chiar si pentru CEO-ul Samsung. Eu sunt fan Apple si totodata posesor de majoritatea produselor Apple (iMac, Macbook Pro, iPod Classic, iPod Nano, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad si un Macbook Air, ultimul model, pe vine, in sensul ca astept 2 saptamani sa treaca oceanul) si dupa parerea mea de consumator, nu exista produse mai frumoase si mai calitative d.p.d.v. al materialelor decat cele de la Apple. Ca sa nu mai vorbim de performante, motiv pentr care majoritatea celor care lucreaza in domenii care necesita un hardware, cat si un software bun si optimizat perfect hardware-ului (prelucrare video, audio etc) aleg Apple.
    Si, totusi, samsung (copia, chinezismul, cocalarismul, prost-gustul, plasticaraia proasta, megapixel-araia cu microSD si blutuf + toate celelalte apelative folosite de multimea de pe blog-u’ asta, incluzandu-ma si pe mine, pentru a descrie Galaxy S si Galaxy S II) merita aplauze! A ajuns sa fie comparat cu un Apple. Si nu in gluma, cum s-ar fi intamplat in 2007-2009, ci chiar serios, iar asta pentru ei este cel mai mare salt facut vreodata! Au calatorit in timp! Aceeasi situatie si cu HTC (cine dracu’ stia de HTC sau SPV acu’ 1-2 ani, pana a iest Diamond?!) si cu LG (aici chiar ca e surprinzator!!! A ajuns LG, de la concurenta cu Arctic, la concurenta cu Apple, chiar si daca e in cu totul alt domeniu!)

  24. sincer , pozele din stanga par a fi facute cu telefonul meu adica cu IP4 . sa mor eu daca am reusit sa fac poze ca alea din dreapta . cel putin poza 4 , aia in miscare , nu imi iese asa nici mort .

  25. LG face telefoane de prin ’96 :)).
    HTC a produs primul telefon in 2003 si avea un touch-screen de 3.5`. Nu ai auzit ca nu ti-ai fi putut permite asa ceva atunci.

  26. Eu nu atac iPhone-ul. E cel mai bun telefon facut vreodata si are o multime de premii pentru a demonstra acest lucru! Ii critic pe cei care ridica Apple pe un pedestral si ataca vehement orice alt producator de telefoane fara nici o logica. Atitudine tipica de roman cu 8 clase si un calculator in fata.

  27. Aveam Qtek 1010 in 2003, de Htc nu am auzit pana in 2006 (adica atunci cand A APARUT denumirea de HTC). Lg face telefoane de fooooarte mult timp, nu zice nimeni ca nu, dar niciodata nu a fost TOP-Premium-Mega-brand… a fost… LG. Iar acum concureaza cu Apple, ceea ce e de admirat, asta spuneam.

  28. bine ma tu ala cu facultate facuta la distanta toata lumea se ia de iphone si isi compara telefonu numai cu iphone dc? fara nici o logica? cum ai zis si tu ca e cel mai bun asa ca SHUT UP.

  29. bogdanobi, nu e lumea la picioarele tale doar pt ca prinzi si tu Wikipedia si Google.
    De fapt, poftim lectie: uite ce facea Apple in 1998, cand eu eram inca in scoala primara, iar cel mai smecher joc pt mobil era snake 1.0.
    De ce au fanii Apple boala pe Samsug/LG s.a.? Pentru ca Apple a incercat in 1998, a dat gres, apoi si-au analizat toate greselile si, cand s-au intors, au rupt piata in doua, in timp ce companiile asiatice au gasit reteta perfecta in a copia/anticipa ce va face Apple nou.
    Dar da, smecher ca ai vazut pe Wikipedia ca se puneau bazele Android in 2005:)) Daca iPhone a aparut in iulie 2007, e evident ca iPhone OS a fost gandit si intors pe toate partile cu mult inainte.

  30. @bogdanobi, invata intai sa scrii corect “stii” cu doi de “i” si pe urma fa’ma incult 😉
    Asta e doar o atentionare, nu stau sa’ti detaliez toate greselile, caci ai cam multe.. La 2 fraze, 20% din cuvinte sunt gresite..asa ca, du’te si fa “zgomot” la o ora de limba si literatura romana. 😉