Iata cat valoreaza un utilizator de aplicatii pentru un developer

Firma mobclix a facut un studiu prin care a incercat sa arate cat valoreaza un utilizator de aplicatii pentru dezvoltatorii respectivelor aplicatii. Cei de la mobclix s-au axat pe 3 categorii de aplicatii : utilities, games si entertainment din AppStore si Android Marketplace. Pentru calcule au fost folosite aplicatii cu peste 500.000 descarcari sau peste 75.000 de utilizatori zilnici, aplicatiile fiind listate aproximativ 2 saptamani in topul celor mai descarcate aplicaiti, toate fiind gratuite. Mobclix a calculat numarul de utilizatori unici pe luna a acestor aplicatii iar valoarea fiecaruia a fost calculata in functie de veniturile inregistrate din reclama.

Our January infographic in the Mobclix Index series takes a look at the value of an app user. We have all seen the research and impressive numbers around app success in 2010 but how does this translate to revenue potential for developers on a per user basis? We analyzed apps in the Utilities, Entertainment and Games categories across iPhone and Android (based on specific criteria, see below) and have found a monthly value based on ARPU (average revenue per user).

Rezultatele nu sunt deloc surprinzatoare, cel putin nu pentru mine. Utilizatorii de iPhone “valoreaza” mai mult pentru dezvoltatorii de aplicatii decat utilizatorii de terminale Android. In fiecare categorie iOS a depasit Android iar acesta este un indicator cat se poate de clar cu privire la cati bani castiga dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS si implicit Apple. In final, aplicatiile din categoria Utilities genereaza cei mai multi bani pentru dezvoltatorii de aplicatii, deci daca va “bate gandul” sa va apucati de facut aplicatii orientati-va spre categoria respectiva.