Prima Pagina Apple Apple – cel mai mare producator de PC-uri din lume

Apple – cel mai mare producator de PC-uri din lume

Vanzarile tabletei iPad au propulsat Apple pe primul loc in topul prodicatorilor de PC-uri din lume in ultimul sfert al anului 2010. Pe langa Mac-uri au fost luate in calcul si vanzarile tabletei iPad deoarece vorbim despre o tableta PC. Apple a vandut in ultimul sfert al anului trecut peste 10.2 milioane de PC-uri, cu aproape 1 milion mai multe decat HP care a fost clasata pe locul 2. Apple are o cota de piata de 17.2%, cu 1.7 procente mai mare decat cea a HP si cu peste 3 procente mai mare decat Acer Group. Tableta iPad impreuna cu MacBook-urile au generat vanzari record pentru Apple iar companii precum HP, Dell sau Toshiba se vad intrecute de o companie care in urma cu cativa ani era in pragul falimentului.

While we anticipate increased competition in the tablet PC market later this year with the introduction of Android Honeycomb-based tablets, Apple’s iPad business is complementing a notebook line whose shipments widely exceed the industry average growth rate,” said Richard Shim, Senior Analyst at DisplaySearch. “Apple is currently benefiting from significant and comprehensive growth from both sectors of the mobile PC spectrum, notebooks and tablet PCs. Cannibalization seems limited at this point.

Totul a inceput cu un iPhone, a continuat cu o tableta iPad si cine stie ce alte produse revolutionare vom mai vedea de la Apple in viitorul apropiat. Un lucru e clar, Apple e pe val si ar fi bine sa se mentina acolo deoarece concurenta e fortata sa aduca din ce in ce mai multe lucruri noi pe piata iar noi, utilizatorii de rand avem cel mai mult de castigat.

 • mihai_rt

  asta da performanta sustinuta de inovatie si calitate

 • Tigris Regalis

  Ar fi bine să vină concurența cu lucruri noi pe piață și nu doar să-l copieze pe lider și atunci într-adevăr consumatorii vor avea de câștigat!

  Felicitări Apple, revenirea din fundul prăpastiei pe prima poziție din top este o poveste fenomenală a zilelor noastre, incredibil ce parcurs a putut să aibă această companie! Există minuni (și magie) și în zilele noastre!

 • cucubau

  Fake! inca Dell si Hp iau fata Apple, nu stiu de unde informatia asta falsa. dar in viitor se poate…

 • extraordinar ce creier poate sa aiba acest Jobs.. (he, si numele, job(s) .. parca nimic in lumea asta nu-i la intamplare, isn’t it?!)

 • Apex

  Irelevant nu prea m-au interesat PC-urile OEM (Sunt scumpe si il pot face pe piese altundeva, asta in cazul in care nu doresc laptop). Iar, iPad desi foarte bun, nu l-am considerat niciodata un netbook, ci doar un iPod touch mai mare

 • badday

  Mac-urile nu sunt PC-uri.
  Vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=uLbJ8YPHwXM

 • dode

  badday, nu este bun linkul :))

 • Doc

  1. iPad – 11 luni de la lansare.
  Cotă de piață – 95.7% (evident, din piața tabletelor PC)
  Profit share – 97.8%
  Unități vândute – 14.8 milioane unități (aproximativ, la data de 18.01.2011)
  Predicție pentru anul 2011 (IDG) (fără a lua în calcul iPad 2)
  Cotă piață – 92 %
  Profit share – 93 %
  Unități vândute – aprox 33 milioane, la sf. lui 2011 (fără a lua în calcul un posibil iPad 2)
  2. Restul (Galaxy Tab etc. comp) / Galaxy Tab – 7 luni de la lansare
  Cotă piață – 2 %
  Profit share – mai puțin de 1 %
  Unități vândute – mai puțin de 1 milion
  3. Tablete cu Windows (de la Windows XP Tablet Edition până la Windows 7) – aprox. 10 ani (120 luni) de la primele modele
  Cotă piață – pur și simplu neimportantă, mai mică de 1 la sută