Apple – cel mai mare producator de PC-uri din lume

Vanzarile tabletei iPad au propulsat Apple pe primul loc in topul prodicatorilor de PC-uri din lume in ultimul sfert al anului 2010. Pe langa Mac-uri au fost luate in calcul si vanzarile tabletei iPad deoarece vorbim despre o tableta PC. Apple a vandut in ultimul sfert al anului trecut peste 10.2 milioane de PC-uri, cu aproape 1 milion mai multe decat HP care a fost clasata pe locul 2. Apple are o cota de piata de 17.2%, cu 1.7 procente mai mare decat cea a HP si cu peste 3 procente mai mare decat Acer Group. Tableta iPad impreuna cu MacBook-urile au generat vanzari record pentru Apple iar companii precum HP, Dell sau Toshiba se vad intrecute de o companie care in urma cu cativa ani era in pragul falimentului.

While we anticipate increased competition in the tablet PC market later this year with the introduction of Android Honeycomb-based tablets, Apple’s iPad business is complementing a notebook line whose shipments widely exceed the industry average growth rate,” said Richard Shim, Senior Analyst at DisplaySearch. “Apple is currently benefiting from significant and comprehensive growth from both sectors of the mobile PC spectrum, notebooks and tablet PCs. Cannibalization seems limited at this point.

Totul a inceput cu un iPhone, a continuat cu o tableta iPad si cine stie ce alte produse revolutionare vom mai vedea de la Apple in viitorul apropiat. Un lucru e clar, Apple e pe val si ar fi bine sa se mentina acolo deoarece concurenta e fortata sa aduca din ce in ce mai multe lucruri noi pe piata iar noi, utilizatorii de rand avem cel mai mult de castigat.