Apple breveteaza noi metode de a spori autonomia bateriei iDevice-urilor

Cei de la AppleInsider au descoperit un nou brevet de invetie trimis spre inregistrare de catre Apple care descrie un procedeu prin care compania intentioneaza sa produca noi modele de baterii reincarcabile cu autonomie mult mai mare. Apple ar fi reusit sa modifice bateriile printr-un procedeu nou, acestea avand dimensiuni identice cu cele actuale insa stocand mult mai multa energie. Acest brevet de inventie se refera la baterii reincarcabile din litiu si va fi cel mai probabil utilizat pentru producerea bateriilor pentru viitoarele modele de iDevice-uri.

The proposed invention is detailed in a new patent application published by the U.S. Patent and Trademark Office this week and discovered by AppleInsider. The filing, titled “Increasing Energy Density in Rechargeable Lithium Battery Cells,” describes charging a battery using a “multi-step constant-current constant-voltage (CC-CV) charging technique.”

The CC-CV charging technique would allow the thickness of the anode active material inside a battery cell to be increased in both “volumetric and gravimetric energy density.” But while the density of the power capacity would be increased, the size of the battery, as well as its maximum charging time and minimum life cycle, would remain unchanged.

Apple a gasit o metoda de a spori “densitatea” capacitatatii de stocare a energiei de catre celule, aceasta crestere rezultand intr-o micsorare efectiva a spatiului ocupat de fiecare celula. O micsorare a spatiului ocupat de celulele unei baterii inseamna includerea mai multor celule intr-o baterie deci mai multa autonomie pentru utilizatori. Din pacate timpii de incarcare a bateriilor raman neschimbati, situatie identica si in cazul ciclului de viata a bateriilor.