Prima Pagina Apple Apple breveteaza noi metode de a spori autonomia bateriei iDevice-urilor

Apple breveteaza noi metode de a spori autonomia bateriei iDevice-urilor

Cei de la AppleInsider au descoperit un nou brevet de invetie trimis spre inregistrare de catre Apple care descrie un procedeu prin care compania intentioneaza sa produca noi modele de baterii reincarcabile cu autonomie mult mai mare. Apple ar fi reusit sa modifice bateriile printr-un procedeu nou, acestea avand dimensiuni identice cu cele actuale insa stocand mult mai multa energie. Acest brevet de inventie se refera la baterii reincarcabile din litiu si va fi cel mai probabil utilizat pentru producerea bateriilor pentru viitoarele modele de iDevice-uri.

The proposed invention is detailed in a new patent application published by the U.S. Patent and Trademark Office this week and discovered by AppleInsider. The filing, titled “Increasing Energy Density in Rechargeable Lithium Battery Cells,” describes charging a battery using a “multi-step constant-current constant-voltage (CC-CV) charging technique.”

The CC-CV charging technique would allow the thickness of the anode active material inside a battery cell to be increased in both “volumetric and gravimetric energy density.” But while the density of the power capacity would be increased, the size of the battery, as well as its maximum charging time and minimum life cycle, would remain unchanged.

Apple a gasit o metoda de a spori “densitatea” capacitatatii de stocare a energiei de catre celule, aceasta crestere rezultand intr-o micsorare efectiva a spatiului ocupat de fiecare celula. O micsorare a spatiului ocupat de celulele unei baterii inseamna includerea mai multor celule intr-o baterie deci mai multa autonomie pentru utilizatori. Din pacate timpii de incarcare a bateriilor raman neschimbati, situatie identica si in cazul ciclului de viata a bateriilor.

 • Share it please!

 • lexen

  cum adica ” Din pacate timpii de incarcare a bateriilor raman neschimbati, situatie identica si in cazul ciclului de viata a bateriilor.” ?? daca te tine bateria 3 zile in loc de 2 nu iti ajunge? nu e de parca bateriile pe care le folosim acuma in terminale trebuie inlocuite o data la 5 zile…o data la 2 ani sa inlocuiesti o baterie care te tine cu 50% mai mult este mai mult decat mi’as dori eu pt smugPhour’ul meu 🙂

 • Adica va dura la fel de mult sa incarci o baterie.

 • lexen

  si nu iti convine sa fie aceeasi timpi de incarcare & o autonomie mai mare? inseamna ca e mai eficient…

 • la fel de mult sa se incarce? ce fel pe iphone-uri aveti voi? la mine se incarca repede, cred ca dureaza intre 1 h si 1 h jumate

 • lexen

  termen de comparatie. nu putea sa puna ” la fel de putin” , pentru ca in viitor sigur o sa se poata in si mai putin timp 😛

 • Mariusr22

  Dupa cum am mai spus si alta data, asta cred ca va fi urmTorul tarhet major al lui Apple: autonomia bateriilor! Toti se bat pe cate camere are telfonul lor si cati 4.3 inch are displayul si sunt sigur ca :

  1 preturile device-urilor recent prezentate vor fi foarte mari,
  2 camerele folosite sunt de o calitate indoielnica(am vazut poze facute cu galaxy s2 si sunt infecte pentru o camera care stie 1080p)
  3 bateriile folosite in aceste device-uri fac parte din generatia actuala care nu exceleaza la autonomie, si aici va veni apple cu iphone-ul cae va avea o baterie in stare de o autonomie de 5-6 zile cel putin