Prima Pagina Apple Iata ce noutati ar putea aduce iOS 5

Iata ce noutati ar putea aduce iOS 5

iOS 5 ar putea fi sistemul de operare care va avea implementate o serie de functii disponibile datorita achizitiilor facute de Apple in cursul ultimilor ani. Compania a achizitionat in ultimii 2 ani 3 companii care ar putea aduce pentru iDevice-uri niste tehnologii destul de importante. In primul rand vorbim despre Placebase, o companie achizitionata de Apple in 2008, care isi facuse un sistem propriu de mapare cartografica fara a folosi sistemul celor de la Google. Folosind tehnologia dezvoltata de aceasta companie Apple ar putea face o aplicatie Maps care sa nu foloseasca serviciul companiei Google, o aplicatie independenta si controlata total de Apple.

In al doilea rand vorbim despre posibilitatea implementarii unui sistem de ghidare vocala pentru aplicatia Maps iar aici intra in actiune compania Siri. Apple a achizitionat aceasta companie care producea software pentru recunoastere vocala si cautari live folosind o aplicatie proprie. Apple ar putea folosi aceasta tehnologie pentru a aduce utilizatorilor de iDevices functia de navigare vocala in aplicatia Maps din iOS. Toate aplicatiile pentru navigatie au asa ceva iar implementarea sistemului nativ in iOS ar reprezenta un mare avantaj pentru Apple mai ales ca pentru Android exista deja un sistem asemanator.

In al treilea rand vorbim despre compania Lala care permite autilizatorilor sa faca streaming audio folosind o platforma proprie. Apple ar putea folosi tehnologia companiei pentru a permite streaming audio pentru iDevice-uri folosind iTunes au MobileMe.

Apple trebuie sa implementeze cateva functii noi in iOS si trebuie sa faca un facelift sistemului de operare, cel putin asta consider eu.

 • Share it pease!

 • Sorrow

  no offence – dar cred ca ne-am prins cu pantalonii in vine astia de la samsung si lg. Unu a scos un gadget 3d, altul are avanatajul bigger is better. Daca nu iese apple cu ceva nou – design, marime, functii…. nu prea vad. Ce zici tu nu se va preta in Romania. Cel putin nu in urmatorii 5 ani. Desigur avem avantajul developerilor nostri pentru apple, insa pana cand?

 • com

  Degeaba, Sorrow, trei sferturi din cei care au iPhone vor ramane pe iPhone. Si sunt mult mai multi fanii iPhone decat fanii Samsung.

 • apex

  sincer interfata UI din iPhone e perfecta asa cum e acum. O mai buna gestiune a functiei de multitasking ar fi ok in rest nu imi mai trebuie nimic.

 • redam

  un ‘home’ ar trebui sa faca
  sa poti seta ce sa vezi pe ea

 • val

  @ Sorrow… bigger is better? sincer, toata lumea vrea laptopuri mai mici, mai cochete, mai performante, telefoane la o dimensiune acceptabila nu cat masa! De ce nu folosesti Samsung Galaxy Tab… am inteles ca poate fi folosit si ca telefon :)) :)) sau iti iei PC-ul, il bagi in ghiozdan si mergi in oras… Bigger is better

 • spyderholly

  ar avea ce sa implementeze in noul IOS 5: in primul rand bluetooth compatibil cu restul telefoanelor, apoi ar trebui sa mai lucreze putin la partea “contacte-mesaje” (sa aibe standard delivery report, sa poti sterge cate un contact din lista de apeluri) , si ceva destul de important si util ar fi ” flash ” pentru video. sunt mult mai multe dar astea ar fi necesarul 🙂

 • AndreiENEA

  Apex – instaleaza din cydia : direct closer pro. Iti apare din prima bulina de inchidere a aplicatiilor fara sa mai tii apasat pe ele,dar poti in acelas timp si sa treci laalta aplicatie apasand in restul iconitei…iar din settings le poti face iconitele statice…adica sa nu mai tremure in multitask…incearca;)