Iata ce noutati ar putea aduce iOS 5

iOS 5 ar putea fi sistemul de operare care va avea implementate o serie de functii disponibile datorita achizitiilor facute de Apple in cursul ultimilor ani. Compania a achizitionat in ultimii 2 ani 3 companii care ar putea aduce pentru iDevice-uri niste tehnologii destul de importante. In primul rand vorbim despre Placebase, o companie achizitionata de Apple in 2008, care isi facuse un sistem propriu de mapare cartografica fara a folosi sistemul celor de la Google. Folosind tehnologia dezvoltata de aceasta companie Apple ar putea face o aplicatie Maps care sa nu foloseasca serviciul companiei Google, o aplicatie independenta si controlata total de Apple.

In al doilea rand vorbim despre posibilitatea implementarii unui sistem de ghidare vocala pentru aplicatia Maps iar aici intra in actiune compania Siri. Apple a achizitionat aceasta companie care producea software pentru recunoastere vocala si cautari live folosind o aplicatie proprie. Apple ar putea folosi aceasta tehnologie pentru a aduce utilizatorilor de iDevices functia de navigare vocala in aplicatia Maps din iOS. Toate aplicatiile pentru navigatie au asa ceva iar implementarea sistemului nativ in iOS ar reprezenta un mare avantaj pentru Apple mai ales ca pentru Android exista deja un sistem asemanator.

In al treilea rand vorbim despre compania Lala care permite autilizatorilor sa faca streaming audio folosind o platforma proprie. Apple ar putea folosi tehnologia companiei pentru a permite streaming audio pentru iDevice-uri folosind iTunes au MobileMe.

Apple trebuie sa implementeze cateva functii noi in iOS si trebuie sa faca un facelift sistemului de operare, cel putin asta consider eu.