Ai probleme cu microfonul pentru eliminarea zgomotelor de fond al iPhone 4?

Pentru cei care nu stiu, iPhone 4 are un microfon pentru eliminarea zgomotelor de fond, cunoscut sub numele de noise cancellation microphoone, plasat in partea de sus a dispozitivului, langa mufa audio de 3.5 mm. La momentul lansarii doar iPhone 4 si Google Nexus One erau singurele smartphone-uri cu asemenea microfoane si scopul lor era sa elimine zgomotele de fond in timpul apelurilor audio. Folosind acest microfon pentru eliminarea zgomotelor de fond apelurile erau mult mai clare, persoanele de la celalalt capat al firului te auzeau mult mai bine, fara sa auda si ce se intampla in jurul tau. In clipul de mai jos avem o demonstratie facuta de Pocketnow.com vara trecuta imediat dupa lansarea iPhone 4 si demonstreaza modul in care ar trebui sa functioneze acest microfon.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yHCqVLLDyU0[/youtube]

Asa functioneaza normal, insa nu pentru toata lumea deoarece din vara si pana acum multe persoane se plang de faptul ca acest microfon cauzeaza probleme destul de mari in timpul convorbirilor. Fie ca e vorba despre faptul ca persoana de la celalalt capat al firului nu te aude deloc, fie ca e vorba despre intreruperi sau un zgomot de fond asemanator unui “fasait”, unii au avut probleme destul de mare cu acest microfon de eliminare a zgomotelor de fond.

Cati dintre voi au avut probleme similare?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ohGiuinNX6c[/youtube]

20 COMENTARII

  1. Cand sunt sunat sau cand sun eu, cel cu care vorbesc imi spune ca nu ma aude primele secunde sau ca ma aude ca si cum as fi departe. Daca pun degetul pe microfonul de “noise” sunt auzit clar.
    In aplicatia Reporotofon am facut o proba cu 2 IPhone 4. Amandoua fiind la aceeasi distanta de gura, in timp ce vorbeam,VU metru de la cel defect indica cam -18db iar la celalalt -3db

  2. mi s-a intamplatat de multe ori sa mi se spuna de catre interlocuorul apelului, ca nu ma aude, insa in scurt timp poblema disparea
    de ce credeti ca apple este dumnezeu pe pamant?

  3. Dupa ce am vazut videoclipul postat de zaone, am mai gasit o problema. Cand inregistrez video, audio se aude bine dar daca acopar microfonul de noise(cel de sus) nu mai am audio pe inregistrare video facuta.
    Daca acopar microfonul principal si ma apropii cu gura de microfonul de sus se aude foarte clar pe inregistrarea video. E normal?

  4. “La momentul lansarii doar iPhone 4 si Google Nexus One erau singurele smartphone-uri cu asemenea microfoane”… Hmm, n-am stiut ca iPhone 4 a fost lansat inainte de HTC TouchPro2!

  5. Se pare ca e normal. Am mai testat si iPhone-ul fratelui meu si tot asa face.
    Video Record si FaceTime folosesc microfonul de sus.

  6. ”La momentul lansarii doar iPhone 4 si Google Nexus One erau singurele smartphone-uri cu asemenea microfoane” – nu prea cred. nokia a folosit la e52, e55, e72 cu destul timp inainte sa para nexus one sau iphone 4.

  7. @Rosu Costin si Plictisitu’ O dati in altceva ca sa stie lumea care telefon a avut primul microfon de “noise cancellation”.ei bine nokia 3310 a avut.
    Lasand ironia la o parte, daca nu aveti aceasta problema, cea cu microfinul, nu va mai bagati pe langa subiect.

  8. Intr-adevar, cand incerc sa vorbesc pe speaker, mi se spune ori ca se aude un zgomot de fond, ori ca nu ma aud deloc. De cele mai multe ori trebuie sa renunt la vorbitul pe speaker.

  9. Am problema asta de la bun inceput! “Te auzi ca din baie” e cea mai folosita remarca primita de la cei cu care vorbesc! Si nu sunt in baie 😉
    E de altfel cea mai suparatoare problema pe care o am cu iPhone-ul.

  10. si eu la fel aceiasi problema ca si mati1,cand sunt pe speaker ,mi se spune ori ca se aude un zgomot de fond.this is iphone 4.daca cautati pe google o sa vedeti ca sunt foarte multi cu aceasta problema,am avut 3gs inainte si nu am avut nici o problema.nou iphone 4 pe care l-am achizitionat este beton.nu are semnal nu merge sa vb pe speaker si cine mai stie ce .iphone the best!!!!

  11. am descoperit si faptul ca atunci cand filmez in loc de sunet am un fasait dragut de la apple, la fel ca cel din video-ul de mai sus.

  12. am si eu aceasta problema cu speker-ul , cand vorbesc de pe el se aude foarte incet si sunteul de la video cand filmez este un fasai.poate spune cineva de la ce provine aceasta problema sau ce a facut sa apara ?Cum se poate rezolva aceasta solutie.

  13. #ovidiu A. , si eu am aceeasi problema.Am primit telefonul acum 2 zile si am depistat chestia asta.Rezolva cu certitudine problema , solutia pe care ai gasit-o …sau nu in toate cazurile ? (mie mi se intampla ca tipului din video) . HELP !!!

  14. Si eu am probleme cu microfonul de sus, mie nu imi merge deloc, am fost la service gsm si mi s-a spus ca acel microfon reduce zgomotul cand vorbesti la tel normal, cand il pui pe speaker, si filmezi se aude prin acel microfon, air microfonul de jos ia rolul celui de sus, deci eu momentan nu pot vorbi la speaker, nici inregistrarile video nu se aud, air reparatia costa undeva la 150 Ron, mai scumpa fiind manopera deoarece trebuie sa desfaca cam tot telefonul…:(

  15. Ptr problema cu inregistrare video fara sonor (doar un fosnet) curatati usor cu o periuta de dinti cu perii moi microfonul de sus, de langa intrarea ptr casca. Nu mai pierdeti nici bani si nici timp aiurea. O zi superba tuturor si La multi ani!