greenpois0n si problemele cu bateria

Am citit ca foarte multa lume se plange de faptul ca bateria terminalului scade simtitor mai repede dupa jailbreak cu greenpois0n decat inainte. In mod normal jailbreak-ul nu ar trebui sa afecteze bateria astfel incat aceasta sa scada chiar si atunci cand terminalul e in stand by. Personal nu am experimentat probleme cu bateria dupa jailbreak cu greenpois0n, insa nu am instalat mobilesubstrate/activator din Cydia, nu am diverse tweak-uri prin telefon care sa consume energie cand telefonul este in stand by si desigur ca am facut activare cu cartela unui operator. Problema cu autonomia bateriei ar putea fi rezolvata in 2 moduri destul de simple pe care le voi detalia mai jos.

Metoda 1 implica restore complet terminalului vostru si dupa restore setarea dispozitivului ca nou, adica pierdeti tot ce era in backup-ul facut de iTunes si dispozitivul ar trebui sa functioneze fara probleme si fara ca bateria sa se descarce. Indifernt cu ce faceti activare, ar trebui sa aveti o autonomie mult mai buna decat inainte, cel putin teoretic. Cea de-a doua metoda implica pasii explicati mai sus insa vine cu recomandarea de a face activarea cu o cartela a operatorului pe care e blocat dispozitivul. Daca faceti hacktivare cu redsn0w sau SAM veti avea cel mai probabil probleme cu bateria pentru ca aceste patch-uri de hacktivare nu functioneaza intotdeauna corect si exista sansa ca dispozitivul sa incerce sa faca trafic pe internet si de aici vine scaderea autonomiei.

Ultrasn0w ar putea avea un impact destul de consistent asupra bateriei, in special cand navigati pe internet asa ca nu uitati sa luati in calcul si acest aspect atunci cand va puneti problema scaderii rapide a autonomiei bateriei. In general un terminal fara hacktivare si fara ultrasn0w va avea o autonomie a bateriei mai buna decat unul care are ultrasn0w instalat si hacktivare facuta.