Safe Deposit Box – o noua metoda de a securiza fisierele pe Mac

Companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie zilele trecute, de data aceasta pentru o noua metoda de a securiza fisierele de pe Mac OS X. Noul brevet de inventie detaliaza o metoda de securizare a fisierelor folosind o Safe Deposit Box in care fisierele din sistem ar putea fi transferate, securizate, ascunse si probabil incarcate pe serverele Apple folosind un nou serviciu de file sharing. Aceasta noua functie ar putea fi implementata fie in Mac OS X Lion ce ar urma sa fie disponibil anul acesta, dar poate chiar si in iOS printr-o aplicatie speciala. Pentru a vedea fisierele voastre salvate in calculator dar si online trebuie sa va autentificati cu userul/parola voastra fie din calculator fie cea pentru serviciul online la care se va face conectarea.

One of the key attributes or selling points of Apple’s Safe Deposit Box Application or OS X feature is that your digital valuables could be stored “off site” or beyond the home computer to safeguard your digital valuables which could be something like a Will or Living Will, agreements, life insurance policies, home insurance policies, a simple home inventory list or video or perhaps something that’s really valuable to most every iTunes fan: a copy of your iTunes Library.

Aceasta noua functie ar putea fi legata fie de MobileMe fie de un serviciu nou indepenedent care va fi folosit doar pentru arhivarea fisierelor importante ale utilizatorilor. Noua aplicatie este interesanta insa ramane de vazut daca Apple o va oferi gratuit sau ca si serviciu platit. Daca va decide sa ceara bani pentru folosirea sa atunci destul de putini utilizatori de Mac sau iOS vor fi tentati sa plteasca o taxa lunara pentru a salva anumite fisiere pe serverele Apple.