Field Test App permite verificarea calitatii semnalului unui iPhone

In iOS 4 Apple a implementat o aplicatie numita Field Test care permite inginerilor companiei sa verifice calitatea semnalului dispozitivului atunci cand il testeaza pe teren sau in cadrul diverselor teste de laborator. Aceasta aplicatie nu este in mod normal disponibila utilizatorilor insa introducand codul *3001#12345#* in aplicatia Phone in Dialer si apasand Call veti deschide automat Field Test App. Imediat ce o deschideti veti observa ca in locul barelor de semnal au aparut niste cifre de valoare negativa. Acele cifre indica puterea semnalului si cu cat valoarea este mai mare cu atat mai “prost” este semnalul inregistrat de terminalul vostru.

Aplicatia este disponibila pe orice iPhone cu iOS 4.1(in 4.0 a fost scoasa) insa pe un 3GS cu iOS 4.1 nu am reusit decat sa pornesc aplicatia fara sa am informatii afisate in ecran. Practic aplicatia nu e de mare folos pentru necunoscatori, insa pentru specialisti ofera informatii care in mod normal nu pot fi afisate in iOS de catre aplicatiile existente.

Cei de la Cultofmac au intalnit aplicatia si in iOS 4.3, insa ei au descoperit-o si printr-o simpla cautare folosind Spotlight, lucru pe care eu nu l-am putut reproduce. Mai mult decat atat, ei ar fi gasit o versiune noua a Field Test App despre care nu stiu nimic. Se pare ca Apple lasa aplicatia “libera” in timpul testarii versiunilor beta si o scoate cand lanseaza versiunea finala.

I was just performing a clear out of applications in my multitask bar on my iPhone, and I noticed one in there called ‘FieldTest’. This isn’t an application I’ve installed, and when I open it, it let’s me do some things I don’t understand.