Prima Pagina aplicatii Video: BMW ConnectedDrive integreaza iPhone-ul in viitoarele modele BMW

Video: BMW ConnectedDrive integreaza iPhone-ul in viitoarele modele BMW

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PyZ-NPMfilQ[/youtube]

Terminalul iPhone, unul dintre cele mai iubite si dorite gadget-uri de pe planeta, si BMW va profita de aceasta popularitate pentru a integra dispozitivele in viitoarele modele ce vor iesi pe portile fabricilor BMW in 2011. In clipul de mai sus avem o mica demonstratie a BMW ConnectedDrive, modul in care aplicatiile de pe iPhone vor putea fi folosite in masina folosind computerul de bord, ecranul din consola automobilului si butoanele disponibile pentru a controla celelalte functii ale masinii. Compania intentioneaza sa integreze aplicatii de socializare precum Facebook sau Twitter, insa si aplicatia iPod a dispozitivelor noastre va putea fi folosita pentru a asculta muzica sau viziona filme.

BMW va produce o aplicatie numita Web Radio care ne va permite sa ascultam radio pe internet si sa cautam posturile radio dupa nume, gen, locatie etc. Desigur ca pentru Web Radio va fi nevoie de conexiunea de internet a dispozitivului nostru, insa alicatia iPod poate prelua sarcina prin simpla selectare a melodiilor din ecran consolei centrale. Interesant este ca atunci cand masina este oprita putem viziona filme sau podcast-uri salvate in iDevice-ul nostru, deci am putea folosi masina drept un entertainment center veritabil. Este foarte intereasnt conceptul celor de la BMW si il vom vedea cu siguranta adoptat de alti producatori de automobile in curand.

 • Share it please!

 • crixalis

  Fix asta ne mai trebuie, la soferii nostri de duminica, toti cocalarii cu bmw-uri din spania vor sta pe facebook cand conduc pe autostrada…nici nu-mi imaginez ce pericol o sa fie

 • sorin

  sa stai pe facebook in timp ce conduci? mi se pare cel mai mare cretinism ever. sa folosesti alte aplicatii da, mi se pare o idee foarte buna dar totusi, facebook la volan? come on…

 • iPhone 5 lost in bar:)) !

 • Ciupanezu

  De cand au cocalarii cu BMW-uri din Spania masini recente?

 • Cristi B

  si Mercedesul SLK (din 2008 cred)avea o chestie deasta numa ca era cu iPod.

 • Deheleanu Adrian

  Eu am un Mercedes S class din 2002 si are functie de conectare pt Ipod si chiar folosesc functia cu un ipod de la Apple

 • mih_i

  Eu mi-am luat adaptor pentru iPhone la un X3. Adaptorul se pune in cotiera si se leaga cu instalatia masinii prin bluetooth. Avantajul este ca se incarca telefonul, vezi pe display cine te suna si poti vb hands free. Avantaje minore comparativ cu dezavantajul principal ca iti strici partea superioara a telefonului si mai ales ca iti rupi butonul de inchidere care este iesit 2 mm din carcasa. A trebuit sa fac o inginerie romaneasca si sa decupez cu un briceag plasticul care tine presat telefonul in lacas. Si dispozitivul a costat 700 lei la Bavaria Motors. Recomandarea mea este sa folositi incarcatoare clasice de masina pentru telefon (adica la bricheta) si daca aveti posibilitatea de conectare sa o faceti prin bluetooth.

 • Dude

  Da.. Si eu am o Dacie 1100 GT .. Are si dock pt iph pe bord si ipad integrat in bord :))

 • Deheleanu Adrian

  Crezi ca e cazul sa fii ironik si sa itzi batzi jok de mine Dude?:((((