Prima Pagina baseband iOS 4.3 si baseband-ul de iPad

iOS 4.3 si baseband-ul de iPad

Un utilizator a intrebat astazi ceva foarte interesant pentru posesorii de terminale iPhone cu baseband de iPad si ma gandesc sa clarific lucrurile pentru toti cei care se afla in aceasta situatie. Stiti ca in cazul iPhone 4 poate fi facut downgrade de baseband daca faceti restore la o versiune beta a iOS si reveniti dupa aceea la versiunea curenta din iTunes. Spre exemplu, eu fac update la iOS 4.3, voi avea baseband-ul din iOS 4.3, daca revin la iOS 4.2.1 voi face downgrade de baseband la versiunea din iOS 4.2.1. Aceasta metoda functioneaza doar pentru iPhone 4, dar unii dintre voi probabil se gandesc, ca ar putea aplica aceasta metoda si la iPhone 3G/3GS.

Baseband-ul de iPad este mai mare decat orice baseband disponibil pentru iPhone in orice versiune de iOS. iOS 4.3 poate fi instalat doar pe iPhone 3GS, nu si pentru 3G si oricum baseband-ul 05.16.01 din iOS 4.3 nu este mai mare decat baseband-ul 06.15.00 pe care unii dintre voi il au in terminale. Din pacate optiunea de a face downgrade de baseband nu exista la iPhone 3G/3GS deci indiferent ce baseband aveti ramaneti cu el pana apare altul cu o valoare mai mare. Dev Team lucreaza la o solutie care va permite downgrade-ul de baseband pentru iPhone 3G/3Gs insa acea solutie va fi cel mai probabil disponibila dupa cea de unlock.

 • Share it please!

 • sorin

  si pentru ce-i care nu au shsh-uri salvate pentru o versiune de ios care sa aibe un baseband decodabil ce fac? de exemplu am un prieten care are un iphone 4 blocat pe at&t, telefonul venindui cu ios 4.1. el ce ar face daca ei se chinuiesc sa faca downgrade de baseband? nu e mai usor sa faca odata o solutie de unlock pentru aceste basebanduri?

 • arhimede

  iphone 4, ios 4.1, baseband 2.10.04, eu as pute sa fac unlock in felul asta ?

 • Stefan

  Pfff… Sunt unii care chiar nu vor sa inteleaga ca nu se poate face decodare pe 2.10, 3.10.

 • Domnul Avocat

  Pai cei care au BB de iPad , instaland pe iPhone un beta iOs nu revin la BB din beta ? Aici vorbind de cei cu 3GS sau eventual cu cei cu 3G plus un beta iOs 😕 Pacat daca nu merge…

 • Maracq

  Poti sa revii pentru ca 4.3 e beta, dupa ce pui final build nu o sa mai poti sa faci downgrade la baseband.

 • cezarica

  Utilizatorul find eu, nu? 😀

  Is curios de inca o chestiune. Cand instalezi 4.3 beta, iti pune si baseband-ul lui sau iti da eroarea 1015 prin care iti zice defapt ca versiunea de baseband din terminal este mai mare decat cea cu care vine firmware-ul pe care il instalezi?

 • @sorin: Oricum nu conteaza, poti face downgrade de baseband doar in cazul explicat de mine in articol.
  @Domnul Avocat: Daca baseband-ul din beta e mai mic decat cel din telefon nu ai cum sa il modifici.
  @cezarica: Yep, tu. Eroare 1015 cand ajunge la partea cu update-ul de baseband pentru motivul explicat de tine.

 • lehi77

  @zaone: am o nelamurire eu am un 3gs cu BB de ipad ( pt. decodare ) daca fac upgrade la 4.3 se va schimba BB?? adik in felul asta pot sa ajung la BB normal de Iphone pe care pot sa-l decodez( neverlock) la dgsm?? sper ca ai inteles ideea…

 • Am explicat si in articol si in comentarii ca nu.

 • cezarica

  Eu nu inteleg totusi de ce merge doar pe iPhone 4 si nu si pe 3G/3GS. Trebuie sa fie ceva din soft pana la urma, chiar daca e o memorie eeprom, tot din soft decizi cand faci stergerea si scrierea de noi informatii in ea.

 • E alt chip baseband in iPhone 4.

 • Pff văd că Mușchiloșii nu mai zic nimic de unlock !

 • a zis odata…de cate ori vrei sa zica?uitete si tu pe twitter si vezi cum il intreaba 100 de oameni acelasi lucru la care el a raspuns acum o luna…

 • Salutare !
  Am o inrebare.
  Am o problema cu un 3gs fw 4.2.1 cu bb de ipad 06.15.00 orice cartele bag in el i-mi da “no service” adica nu are semnal (mentionez ca am instalat si reinstalat ultrasn0w de mai multe ori ).
  Dupa mai multe incercari i-mi arata reteaua pe care este dar fara nici o liniuta la semnal.
  Am mai cautat pe google dar nimic mai sunt multii cu aceasi problema dar fara rezolvare unii spun ca din cauza baseband-ului de ipad sa aibe ceva probleme de hardware.
  Nu mai am nici o solutie, nu stiu ce sa ii mai fac .
  Mai am un 3gs pe care am urmat aceasi pasi si merge fara probleme de cateva luni, dar asta nu vrea si nu vrea :).
  Ma poate ajuta cineva?

 • samy

  odata instalat fw 4.3.2 instaleaza automat bb de ipad,sau se instaleaza doar pt unlock..