iOS este cel mai folosit sistem de operare din Europa pentru navigarea pe internet

Detinatorii site-ului StatCounter au facut un mic grafic in care reprezinta cele mai folosite sisteme de operare pentru navigarea pe internet la nivel european. Site-ul monitorizeaza aproximativ 3 milioane de pagini web din Europa si dupa cum vedeti iOS este de departe cel mai popular sistem de operare pentru navigat pe web. iDevice-urile au inregistrat vanzari foarte bune in Europa si statisticile prezentate de StatCounter intaresc aceste informatii. Desigur ca graficul prezentat nu acopera toate site-urile de pe continent, insa din 3 milioane de pagini web monitorizate ne putem face o idee destul de buna cu privire la preferintele europenilor in ceea ce priveste navigatul pe web folosind terminale mobile.

Datele sunt foarte interesante, daca sunt int-adevar reale, mai ales ca Android a irnegistrat cresteri considerabile in ultima perioada si a depasit iOS la anumite capitole pe piata americana. Personal raman rezervat in privinta lor, cel putin pana apare macar inca un studiu care sa confirme trendul de mai sus.

5 COMENTARII

  1. nici nu ma mir sa fie asa. eu unul am vadut laptop-ul si folosesc doar iPod Touch-ul pentru navigare pe internet. Intru zilnic …deci nu ma mir.

  2. Avand in vedere ca acelasi sistem de operare e inclus si pe iPod Touch, si pe iPad, nu doar pe iPhone si ca, cu toate ca doar iPhone este propriu-zis un smartphone, nu ma mira. Atata timp cat ai acces la internet, poti intra cu oricare din device-urile mentionate anterior, si atunci sa zicem ca rezultatul din grafic ar putea fi corect.