Prima Pagina Apple MacBook Pro-urile de 15 si 17 inch vor avea chipuri grafice AMD

MacBook Pro-urile de 15 si 17 inch vor avea chipuri grafice AMD

Am vazut ieri cum arata noile MacBook Pro, acum a venit timpul sa aflam si ce hardware vor avea iar cei de la cNET ne informeaza ca Apple ar fi incheiat un parteneriat cu AMD si noile MacBook Pro de 15 si 17 inch vor avea procesoare grafice AMD. Apple nu renunta la Intel si foloseste chipuri grafice on-board pentru pentru task-urile de zi cu zi, insa chipurile AMD vor intra in functiune doar atunci cand va fi nevoie. Practic chipul Intel HD Graphics 3000 cu memorie de 384MB DDR3 SDRAM va fi folosit pentru navigat pe web, folosit anumite aplicatii, vazut anumite filme, iar cel AMD care are putere de procesare mult mai mare va fi folosit cand jucati jocuri care necesita resurse importante sau cand lucrati cu aplicatii de editare video, etc.

15- and 17-inch MacBook Pro/AMD graphics: AMD (formerly ATI) “discrete” graphics silicon is now offered in the larger, more powerful MBPs. As in previous MacBook Pros, the discrete graphics chip is only fired up when heavy lifting is needed. When power savings is paramount or high-end graphics processing is not necessary, the system defaults to Intel’s graphics.

Sincer sa fiu imi place cum a gandit Apple aceasta configuratie deoarece chipul Intel consuma mult mai putina energie decat cel AMD deci autonomia bateriei va fi mult mai buna decat daca s-ar fi folosit direct chipurile AMD. Cei de la cNET prezinta informatia ca sigura nu ca zvon si avand in vedere spusele lor se explica de ce pana acum nu a aparut nici o poza sau specificatie hardware pentru Mac-urile de 15/17 inch.

LIKE
Articolul anteriorCe doriti voi de la iPad 2?
Urmatorul articolVideo: iPhone 4 vs Motorola Atrix 4G
  • Apex

    O fi trecut la AMD deoarece Nvidia a dezvoltat serios Tegra?

  • Tigris Regalis

    @Apex: Au trecut la AMD pentru că Nvidia este în litigiu cu Intel, care a interzis Nvidia să ofere chipset-uri pentru noile procesoare Intel, iar Apple are relații preferențiale cu Intel de la care obține cu prioritate cele mai noi CPU, tehnologii de avangardă precum Thunderbolt, etc.

    @zaone: Păi configurația asta cu două procesoare grafice era oferită și până acum la MBP, cel de la Intel vine “în set” cu restul chipset-ului și CPU, iar cel “discret” sare în ajutor numai când este nevoie. A fost nevoie de ceva muncă și inovație pentru ca trecerea de la un procesor grafic la altul să nu necesite o repornire a calculatorului (cum se întâmplă frecvent la Windows când modifici ceva la drivere sau anumite setări de hardware, ceea ce îi cauzează utilizatorului o întrerupere pe care Apple insistă să fie evitată cu orice preț).