Prima Pagina Android Video: iPhone 4 vs Motorola Atrix 4G

Video: iPhone 4 vs Motorola Atrix 4G

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VAoOGcFxRek[/youtube]

Ieri am scris un articol in care v-am prezentat un grafic unde erau evidentiate diferentele hardware dintre iPhone 4 si Motorola Atrix 4G insa astazi am pentru voi un test video facut de cei de la TechnoBuffalo. Motorola Atrix 4G are un procesor dual-core deci teoretic ar trebui sa fie de 2 ori mai rapid decat un iPhone 4, asta desigur daca exista aplicatii care sa foloseasca cel de-al doilea core. In momentul de fata nu exista si Angry Birds este un foarte bun exemplu in acest sens deoarece aplicatia porneste mai rapid pe iPhone 4 decat pe Motorola Atrix 4G iar asta spune multe despre noul hardware si modul in care este folosit.

In ceea ce priveste browserul, experienta de navigare este groaznica, exista un lag destul de urat atat la scroll prin pagina cat si la zoom. Nici clipurile video in flash nu ruleaza prea bine daca incercati sa treceti din normal mode in fullscreen, deci acel procesor dual-core nu e utilizat cum trebuie, as spune eu. Va trece o perioada buna de timp pana cand dezvoltatorii vor face aplicatii care sa stie sa foloseasca 2 procesoare iar pana atunci diferentele sesizabile dintre single si dual-core sunt minime daca procesoarele respective au aceeasi frecventa.

 • Inca o victima facuta de iPhone 4 ….next pls !

 • Cris19

  Oricum pt. un dual-core si atata tam-tam…fastest smartfon….bla bla sa mearga asa in browser, sa nu mearga fluid =)), de rasu curcilor, macar Apple cand deschide gura sa se laude – are cu ce!

 • Tigris Regalis

  Ceea ce dovedește că procesoarele dual-core de pe noile terminale cu Android nu aduc niciun avantaj în viața reală, pentru că Android probabil nu folosește decât un singur core, iar celălalt “șomează”, deci comparațiile de specificații între iPhone și pretinși “iPhone killers” nu sunt decât “praf în ochi”.

  Pentru a beneficia de avantajele unui procesor dual-core, Android ar trebui să dispună de o tehnologie gen “Grand Central Dispatch” de pe Mac OS X, care face ca împărțirea pe thread-uri diferite pentru mai multe cores să se facă de către sistemul de operare, astfel încât și aplicațiile care nu sunt programate pentru multi-core să beneficieze de avantajele acestor procesoare, ceea ce crește nu numai performanța acelor aplicații, ci a întregului sistem.

  Însă o astfel de tehnologie a reprezentat o provocare prea mare chiar și pentru Microsoft, de aceea nu văd pe Google să o implementeze prea curând.

 • setu

  mai tigris esti o enciclopedie …:)

 • Tigris Regalis

  @Setu: Da? Mulțumesc … 🙂

 • Mostwnted

  am impresia ca iOS is the perfect OS at the moment si ma refer per total la user interface/fluiditate/rapiditate si asta face diferenta in lupta cu orice alt telefon fie el mult mai puternic dekt iPhone 4… este clar ca pana la urma nu hardware-ul conteaza, ci OS-ul unui telefon…and the winner is iOS vs orice telefon care ruleaza orice alta platforma 😀