Prima Pagina Apple Video: Mac OS X Lion permite redimensionarea ferestrelor din orice unghi

Video: Mac OS X Lion permite redimensionarea ferestrelor din orice unghi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BRoMIuzAfbc[/youtube]

Incepand cu Mac OS X Lion Apple a decis sa implementeze o functie care exista in sistemul de operare Windows de cativa ani buni : posibilitatea de a redimensiona o fereastra din orice unghi. Acum putem redimensiona o fereastra deschis din orice unghi dorim noi, de sus, de jos, din laterale, de oriunde fara nici cea mai mica restrictie. Unii utilizatori de Mac sunt mai mult ca sigur obisnuiti cu aceasta metoda, insa cei care folosesc Windows in paralel cu Mac OS X probabil se vor bucura sa observe ca nu mai au aceleasi restrictii pe care le aveau inainte in ceea ce priveste posibilitatea de a redimensiona fereastra.

 • Tigris Regalis

  Bine că dispare și acest reproș care se face la adresa Mac OS, deși personal nu m-a deranjat, pentru că și în Windows tot din dreapta jos obișnuiam să măresc ferestrele (că de redus face Mac OS treaba perfect cu butonul verde, n-ai nevoie să ajustezi manual din colțuri, în majoritatea cazurilor și mărirea merge perfect cu butonul verde).

 • Mariusr22

  @Tigris Regalis ai dreptate. Nici pe mine nu m-a deranjat faptul ca nu puteam face resize decat din dreapta. Din reflex o fac de acolo, ataT pe Mac OS cat si pe Windows.

 • Setu

  Da fullscreen cum se da ?

 • Tigris Regalis

  @Setu: În prezent, ai butonul verde cu care treci din dimensiunea curentă de fereastră (pe care eventual ai dimensionat-o manual) la dimensiunea mărită cât să cuprindă în mod optim tot conținutul ferestrei (face fullscreen dacă este necesar).

  În Lion înțeleg că există un nou buton în dreapta sus care trece aplicația în modul fullscreen (fără ferestre, fără Dock și fără bara de meniu de la marginea de sus a ecranului), cam cum sunt afișate aplicațiile pe iPad.

  Personal, nu cred că voi folosi prea des modul fullscreen, pentru că lucrez de regulă cu mai multe aplicații și mai multe ferestre, iar pentru asta butonul verde face o treabă excelentă. Dar asta ține de stilul de lucru al fiecăruia, și de felul muncii.