iPad 2 sau iPad 3, care va reprezenta un update important pentru iPad?

Au aparut diverse zvonuri care indica faptul ca iPad 2 nu va reprezenta un update important pentru tableta iPad si iPad 3 va fi tableta ce merita cumparata. Daca ar fi asa situatia atunci iPad 2 ar putea fi un fel de iPhone 3GS, acelasi design hardware mai bun, nimic extraordinar pana cand a fost lansat iPhone 4. Personal cred ca iPad 2 cu procesor dual-core, cantitate de RAM dubla, camere pentru apeluri FaceTime si un chip grafic puternic reprezinta exact ce are nevoie o tableta in momentul de fata. iPad e depasita la capitolul performanta pe iOS 4.x, am vazut cum ruleaza aplicatiile, cat de greu se misca tableta si daca ii mai faceti jailbreak si instalati un tweak cu mobilesubstrate atunci cantitatea limitata de RAM incepe sa isi faca simtita prezenta.

iPad 3 este anuntata a fi o tableta care va revolutiona, din nou, industria si unii sustin ca acest produs ar putea fi lansat chiar anul acesta, undeva prin toamna. Nu am nici o indoiala ca iPad 3 va aduce foarte multe imbunatatiri, ne va uimi pe toti si va merita cumparata, problema e ca ea va fi disponibila abia peste 1 an. Apple nu poate sa lanseze 2 tablete iPad intr-un an pentru ca din punct de vedere al vanzarilor ar fi un esec, din punct de vedere al capacitatii de productie este imposibil si sincer sa fiu nici nu are vreo logica. Indiferent ce ne prezinta Apple in iPad 2, va trebui sa “traim” cu acest dispozitiv inca 1 an de zile, indiferent ce alte zvonuri apar.

Eu unul intentionez sa cumpar iPad 2, indiferent ce hardware va avea pentru ca nu am iPad si nu am ce sa pierd in momentul de fata. Pentru posesorii de iPad alegerea e grea, insa tineti minte un lucru: orice produs nou va functiona mult mai bine decat unul vechi iar iOS 5 va “ingenunchea” tableta iPad.

Nu uitati, diseara va astept sa discutam despre lansarea iPad 2.

12 COMENTARII

  1. zaone si eu sunt nerbdator sa imi cumpar ipad 2 dar zvonurile mau cam pus ganduri astept asta seara parea ta parca este prea mult sa mai asteptam 1 an dupa ipad 3….

  2. Nu stiu de ce doar schimbarea de design este considerata schimbare majora. 3GS se misca mult mai bine decat 3G si cred ca si iPad2 se va misca mai bine decat iPad.
    Si cred ca va fi si o schimbare de desin, va fi plat, nu se va mai clatina pe masa, mai subtire si mai usor.

  3. iPad 2 va aduce cu siguranta o imbunatatire hardware.

    Ceea ce va revolutiona cu adevarat lumea tabletelor va fi sa avem un Mac OS pe ele. Iar dupa cum arata Lion, eu cred ca-l vom vedea pe iPad 3.

  4. Pentru mine o placa grafica mai buna + procesor dual core + ram dublu + camera frontala pentru facetime reprezinta un update important.

  5. iPadul e un device excelent si asa va fi si noul iPad (ca nici nu stim cum se va chema) pe care sper ca mi-l voi lua. Sa vedem diseara…
    @zaone e o problema cu conectarea prin facebook sau twitter – probabil de la schimbarea la idevice.ro. Felicitari oricum pentru noul brand!!!

  6. Osx pe vre’un ipad? NU in viitorul apropiat.De ce? Pai eu au dezvoltat degeaba i0s pt ipad? crezi ca ar putea rula lion pe vre’un ipad in urmatorii ani? S-ar misca in reluarea reluarii.poate pe la ipad 7 :)) Sa avem osx pe ipad, daca vreodata. Mai vine si aspectul, ca pe osx nu sunt atatea apps, nu cred ca ar fi compatibile cu sistemu, deci probabil sunt sanse mici sau chiar deloc sa apara asa ceva.
    iOs o sa bata linux-u destul de curand, ascultati aici 🙂